Skip to content
Menu

Amerikan politikasında üçüncü George Bush

george-Bush
Texas’ın Arzi Komiserliği’ne seçilen George P. Bush, ABD’nin 41’nci Başkanı olan dedesi George H. Bush ve 43’ncü başkan olan amcası George W. Bush ile.

 

AMERİKA BÜLTENİ (5 Kasım 2014)

ABD’de Kongre ve eyalet valiliği seçimleri Cumhuriyetçilerin büyük zaferine dönüşürken, Texas eyaletinde seçim kazanan bir politikacı herkesin dikkatini çekti. George W. Bush’un yeğeni ve aynı zamanda 2016 başkan adaylığı için adı geçen eski Florida Valisi Jeb Bush’un oğlu George P. Bush, aday olduğu Texas’ın Arazi Komiseri seçimini açık farkla kazandı. Böylece Amerikan politikası, ABD’nin 41’nci başkanı olan George H. Bush ve 43’ncü başkanı olan George W. Bush‘tan sonra aynı aileden yeni bir George Bush ile tanışmış oldu.

George P. Bush, böylece Bush hanedanlığında, girdiği ilk seçimini kazanan da ilk isim oldu. Politik sahnenin yeni George Bush’u, daha büyük politik makamların ilk basamağı mı sorusuna yanıt vermeyi reddetti. Arazi Komiserliği, eyalet politikasında yükselişin ilk basamaklarından biri. Arazi Komiseri, eyaletin yer altı kaynakları haklarını ve kamusal arazilerini yönetmekten sorumlu. George P. Bush, geçtiğimiz ay ABC’ye yaptığı açıklamada, babası Jeb Bush’un büyük olasılıkla 2016’da aday olacağını söylemişti.