Skip to content
Menu

CIA eski başkanı Petraeus, seks skandalında suçunu kabul etti

Petraeus ve Broadwell, 2011 Temmuz ayında Afganistan'da. İkili arasında ilişkinin başladığı günler olduğu tahmin ediliyor.
Petraeus ve Broadwell, 2011 Temmuz ayında Afganistan’da. İkili arasında ilişkinin başladığı günler olduğu tahmin ediliyor.

AMERİKA BÜLTENİ (4 Mart 2015)

Biyografisinin yazarı Paula Broadwell ile evlilik dışı ilişki yaşadığı ortaya çıkınca istifa eden CIA eski başkanı David Petraeus, Adalet Bakanlığı’nın aleyhine açtığı davada suçunu kısmen kabul ederek yargılamadan kurtuldu. Bir dönem Irak ve Afganistan’daki ABD askeri birliklerinin komutanlığını da yapan emekli orgeneral, böylece, devletin gizli kalması gereken bilgilerini metresi Paula Broadwell ile paylaşıp paylaşmadığının kamuoyu önünde sorgulanması utancından da kaçındı. Petraeus’un suç kabulü, her hangi bir kriminal suç işlemediği sadece gizli bilgilerin idaresinde kusur işlediği savunmasına dayanıyor.

Broadwell, 2012 yılının başında yayınlanan “All In: The Education of General David Petraeus,” adlı biyografinin ortak yazarıydı. Aynı yılın Kasım ayında medyaya yansıyan ve Petraeus ile Broadwell arasındaki ilişki skandalına ABD’nin bir başka orgeneralinin adı daha karışmıştı. FBI, Adalet Bakanlığı adına Broadwell’in Petraeus’un e-maillerini okuyup okumadığı ve gizli bilgiler elde edinip etmediği hakkında bir soruşturma açmış ardından dava açılmıştı.

İLGİLİ HABERLER

David Petraeus’un ilişki yaşadığı Paula Broadwell hakkında ne biliyoruz?

Pentagon’da Pembe Dizi: Petraeus’un halefi orgeneral da seks skandalında

Komplo teorileri havada uçuşuyor: Seks, skandalın kendisi mi örtüsü mü?