Skip to content
Menu

Keith Olbermann’a göre Twitter’ın ‘altın kuralı’

keith_olbermann

AMERİKA BÜLTENİ (11 Mart 2015)

Spor kanalı ESPN, attığı bir ‘tweet’ nedeniyle ünlü politika ve spor yorumcusu Keith Olbermann’ın programına 1 hafta yayınlanmama cezası vermişti. Açık sözlü yorumcunun gazetecilik kariyerindeki benzeri sayısız kararı bilenler için bu çok sürpriz bir gelişme değildi.

Pennsylvania State Üniversitesi öğrencileriyle Twitter üzerinden kavgaya giren Olbermann, öğrencileri aşağılamak isterken okumadan retweet ettiği bir Tweet’teki linkin, öğrencilerin kanser araştırmaları için bağış toplama kampanyası olduğunu farketmeyecek kadar öfkelenmiş ve paylaştığı bu linkle büyük tepki toplamıştı. Kanal yöneticileri bunun üzerine ünlü sunucuya evine gidip ‘1 hafta işten uzak durması’ cezası verdiler. Ancak Olbermann, bu karara itiraz etmek yerine, ‘bu kez teşekkür ettim’ dedi. Sebebi ise, bu bir haftalık sürenin ona Twitter’ın ne olduğu konusunda yeni baştan düşünme fırsatı vermesiydi. CBS Late Show programında David Letterman’a konuk olan Olbermann, Twitter’ın ‘toplumsal çözülmenin ilk gerçek işareti olduğunu’ düşündüğünü söyledi. Olbermann şöyle devam etti:

‘’Twitter’da diğer hiç kimsenin gerçek insan olduğunu, yani sizin gömebileceğiniz veya onların sizi gömebileceği biri gibi olabileceğini, düşünmüyorsunuz. Kendinizi insan ırkından ayırıyor ve diğerlerinin peşine düşüyorsunuz. Ve oldukça aptalca şeyler yapıyorsunuz.’’ Bir başka deyişle, kendisi, olmayı bekleyen bir kazaydı sadece.

Olbermann, kendisi gibi Twitter’da çok kavga edenlere de şu tavsiyede bulundu:

‘’Okuyun. Eğlenceli paylaşımları takip edin. Ama adınızın geçtiği hiçbir Tweet’i okumayın. Bu sizi sadece Twitter savaşlarından uzak tutmayacak, size günde 1,5 ile 3 saat ekstra zaman kazandıracak’’.