Skip to content
Menu

Microsoft ve Nokia’dan sonra Google da bir Hintliye emanet

indian-CEOs-nadella-suri-pichai

AMERİKA BÜLTENİ (11 Ağustos 2015)

Dünyanın teknoloji devleri Hintlilere emanet. Microsoft ve Nokia’dan sonra Google’ı da artık Hindistan’da doğup büyüyen bir CEO yönetecek.

1972 yılında Tamil Nadu eyaletinin Chennai şehrinde dünyaya gelen Sundar Pichai’nin, Larry Page’den sonra Google’ın CEO’su olacağı açıklandı. Pichai, yeni görevine, halen kurulma aşamasında olan ve Google’ın da bağlı olacağı holding yapılanması Alphabet Inc’in kuruluşu tamamladıktan sonra başlayacak. Larry Page, Alphabet Inc’in başına geçecek. Pichai ise, arama motoru, Android uygulaması ve Chrome gibi üniteleri barındıran Google’ın patronu olacak.

Pichai’nin bu önemli küresel görevi dikkatleri benzer konumlara gelmiş vatandaşlarına çekti. 2014 Şubat ayında Microsoft’un CEO’luğuna getirilen Haydarabad doğumlu Satya Nadella ve ondan iki ay sonra Nokia’nın CEO’luğuna atanan Rajeev Suri ile beraber üç Hintli yönetici, yıllık gelirinin toplamı 160 milyar dolar olan üç şirketi yönetecek. Üç Hintlinin yönettiği sadece yıllık gelir, 140 ülkenin Gayrisafi Milli Hasılası’ndan büyük.

Küresel tekonolojiye CEO yetiştiren Hint üniversiteleri

Hintlilerin teknoloji markalarındaki başarısı dikkatleri, CEO’lar yetiştiren Hint teknoloji üniversitelerine de çekti. Manipal Teknoloji Enstitüsü (MIT) bunlardan en ünlüsü. Microsoft CEO’su Nadella ile Nokia CEO’su Suri bu okudan mezun oldular. Google’ın müstakbel patronu ise Karagpur Teknoloji Enstitüsü mezunu.