Skip to content
Menu

Trudeau’dan ‘bakanlar kurulu otobüsü’ hakkındaki şakaya ilginç yanıt

trudeau-cabinet-bus

AMERİKA BÜLTENİ (10 Kasım 2015)

Kanada’nın yeni Bakanlar Kurulu, Kanada Valilik Binası Rideau Hall’da göreve başlama yemini ettikten sonra ilk Bakanlar Kurulu toplantısına topluca aynı otobüsle gitmişti. Bu otobüste başbakanın yanındaki koltuğa oturan CBS muhabiri Peter Mansbridge, ülkenin en kudretli 30 kişisinin bir otobüse doluşup başkentin caddelerinde yol alması görüntüsü ile şaka yapmaktan kendini alamadı.

Kanadanın yeni Başbakanı Justin Tredeau kendisine, ‘’Otobüsün içindeki bu görüntü, ‘biz gideriz izci kampına’ şarkısını da söylemeniz gerekiyormuş gibi hissettiriyor’’ şeklinde takılan Mansbridge’a şu yanıtı verdi:

‘’Belki de senin otobüsten anladığın bu sevgili Peter. Ancak unutma ki hergün çok sayıda insan işe gitmek için otobüse biniyor ve bizim de şu anda yaptığımız tam olarak bu.’’

Bununla beraber Başbakan Trudeau, bir tiyatro sergilemediklerini, bakanların zaman zaman özel araç kullanmak zorunda olacaklarını da sözlerine ekliyor.

Peter Mansbridge, Bakanlar Kurulunun ilk otobüs yolculuğunda otobüste yaşananların videosunu blogunda paylaştı. İşte o görüntüler: