Skip to content
Menu

İşte Obama’nın kış tatilinde okuduğu 4 kitap

obama-books
Obama, Kasım ayı sonunda kızları Sasha ve Malia ile kitap almaya çıkmıştı. Alışveriş için seçilen mekan ise dikkat çekiciydi. Obama ailesi, büyük kitap zincileri karşısında bağımsız mahalli kitapçılara destek amacıyla Washington DC’deki Upshur Street Books adlı bağımsız kitapçıya gitmişti.

AMERİKA BÜLTENİ (2 Ocak 2016)

Kitap okuma merakıyla bilinen ABD Başkanı Barack Obama, memleketi Hawaii’de geçirmekte olduğu Noel ve yılbaşı tatilinde de zamanının çoğunu okumaya ayırdı. Obama’nın 15 günlük tatilinde okuduğu kitaplardan en dikkat çekeni, daha önce de kitaplarını okuduğu bilinen Jonathan Franzen‘e ait. Yazarın, yakın zaman önce yayınlanan ‘Purity’ adlı son romanını Kasım ayında Upshur Street Books adlı bağımsız kitapevinden satın almıştı. Franzen, Purity adlı romanında, üniversiteden mezun olduktan sonra kendini bir anda Edward Snowden ve Julian Assange gibi internete resmi sırları sızdıranların dünyasında bulan bir gencin öyküsünü anlatıyor. Obama, 2010 yılındaki yaz tatilinde de Franzen’in ‘Freedom’ adlı romanını okumuştu.

Obama’nın kış tatilinde okuduğu diğer iki roman ise, Richard Price’ın polisiye romanı “The Whites” ile Çin’in en popüler bilim kurgu yazarı Cixin Liu’nun, “The Three Body Problem” adlı romanı.

Obama’nın tatil okuma listesinde romanların yanı sıra, David McCulloug’un, motorlu ilk uçağı uçuran Wilbur ve Orville Wright kardeşlerinin etkileyici öyküsünü anlattığı ve bu yıl büyük ilgi gören ‘The Wright Brothers’ adlı biyografisi de yer aldı.

İLGİLİ HABERLER

İşte ABD Başkanı Obama’nın tatile götürdüğü 6 kitap