Skip to content
Menu

İşte ABD Başkanı Obama’nın tatile götürdüğü 6 kitap

obama1_book
İyi bir kitap okuyucusu olarak bilinen Obama, zaman zaman Washington DC’deki kitapçılara bizzat giderek okumak için kitap satın alıyor.

AMERİKA BÜLTENİ (13 Ağustos 2015)

Başkan Obama, boş zamanlarında sık sık golf ve basketbol oynamaya gidiyor. Ancak ailesiyle Martha’s Vinyard’ta iki haftalık yaz tatiline çıktığında aklında spordan çok kitaplar vardı. ABD Başkanı bu iki haftalık süreyi okumak isteyip de okuyamadığı kitaplara ayırmayı tercih etti. ABC News’den Ali Weinberg’in haberine göre Obama’nın iki haftada okumak için yanına aldığı 6 kitap şunlar:

All That Is

James Salter’ın İkinci Dünya Savaşı’nda Okinawa’dan dönen bir deniz subayının, savaş sonrası New York’unda kitap editörü olması, bunun yanı sıra Avrupa’nın büyük şehirlerine yaptığı ziyaretlerle (Londra’daki yayıncılık partileri  Paris’teki romantik tatiller) büyük değişime tanıklığını anlatan romanı.

All The Light We Cannot See

Anthony Doerr’in 2015 Pulitzer ödülü kazanan romanı. İkinci Dünya Savaşında işgal altındaki Fransa’da kör bir Fransız kız ile bir Alman erkek gencin ilişkisi anlatılıyor. Romanda, savaşta hayatta ve moral çizgide kalmayı başarmak etkileyici ve akıcı bir dille işleniyor.

The Sixth Extinction

Amerikalı bilim yazarı ve gazetecisi Elizabeth Kolbert’ın 2014 yılında yayınlanan ve 2015 yılında Pulitzer ödülü kazanan entelektüel ve doğal tarih kitabı. Kolbert, geçmişteki kitlesel soy tükenmeleri inceliyor ve insanlığın ve dünyanın 6’ncı soy tükenme sürecini yaşadığını savunuyor.

The Lowland

Hint kökenli Amerikalı edebiyatçı Jhumpa Lahiri’nin 2014’ta yayınlanan ikinci romanı. 1950’li ve 1950’lı yıllarda Kalküta’da doğan iki Hindistanlı kardeşin öyküsü. Kardeşlerden biri ABD’ye göçerken diğeri Hindistan’da kalarak naxalist komünist gerilla grubuna katılmayı tercih eder. Roman, iki kardeşin ilk gençliklerindeki bu tercihlerinin yaşamlarındaki sonuçlarını anlatıyor.

Between The World and Me

ABD’deki siyahi gettolar üzerine haber dosyalarıyla tanınan Afrikan Amerikalı gazeteci Ta-Nehisi Coates’in ergenlik yaşındaki oğluna, ABD’de siyahi olmanın anlamı, sembolizmi ve hissiyatını paylaşmak için yazdığı bir mektup/kitap.

Washington: A Life

Tarihçi ve biyografi yazarı Ron Chernow’un 2010 yılında yayınlanan ve ABD’nin ilk başkanı George Washington’u anlatan biyografi kitabı. Birçok eleştirmence Washington hakkında yazılmış en iyi biyografi olarak nitelendirilen kitap 2011 yılında Pulitzer Ödülü kazanmıştı.