Skip to content
Menu

Çin Devlet Başkanından medyaya denetim ziyareti

rek-xi

AMERİKA BÜLTENİ (21 Şubat 2016)

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülke medyasının belkemiği olan üç medya kurumunu ziyaret ederek çalışmalarını yerinde denetledi. Çin resmi haber ajansı Xinhua’nın haberine göre, Halk Günlüğü (People’s Daily), Xinhua Haber Ajansı ve devlet televizyonu CCTV ziyaretleri, ‘’gazeteciler, uzmanlar ve iletişim fakülteleri öğrecileri tarafından büyük takdirle’’ karşılandığını ve ‘oldukça ilham verici’’ bulundu.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Genel Sekreteri de olan devlet başkanı Xi, ziyaret ettiği medya kurumlarından, ‘’Partinin liderliğini takip etmeleri’’ ve ‘’pozitif haberciliğe yoğunlaşmalarını’’ istedi.

Xinhua haber ajansına göre, ‘’devlet başkanına büyük hak veren” gazeteciler de, ”medyanın kamuoyunun doğru yönde oluşmasına rehberlik etmeleri gerektiğini” belirttiler.

Devlet Başkanı Xi de, ziyareti sırasında medyanın görevinin, kamuoyunu birleştirip ülke çıkarlarına hizmet etmek, yanlışı doğrudan ayırmak olduğunu söyledi.

Halk Günlüğü üst düzey editörlerinden Zhang Tie, Xinhua Haber Ajansına açıklamasında Xi Jinping’in çağrısına şu yanıtı verdi:

‘’Toplumdaki ana akımın sesini yükseltmek, özellikle de toplumun hızla çoğulculaşmaya ve çeşitlenmeye başladığı bu süreçte, bütün gazetecilerin görevidir. Partinin iradesi ve önerileri günümüzün en güçlü sesi olmalı’’