Skip to content
Menu

Alternatif Twitter hesapları Trump yönetimine karşı

AMERİKA BÜLTENİ (31 Ocak 2016)

Donald Trump Twitter’ı çok sevdiği bir sır değil. Bunu Amerikan kamuoyuna doğrudan ulaşmanın bir aracı olarak görüyor. Twitter’da kendisine yönelik muhalefeti ise tabanı üzerinde hiçbir etkiye neden olmaması nedeniyle çok önemsemiyordu. Ancak son günlerde ortaya çıkan bazı Twitter hesapları Trump’ın Twitter keyfini bozabilir. Devlet içinde görevlilerce yönetildiği iddiasıyla açılan Twitter hesapları kısa sürede yüzbinlerce takipçiye ulaştı.

İçişleri Bakanlığına bağlı milli parkların hesaplarının Küresel ısınmaya ve çevreciliğe dikkat çeken Tweetleri nedeniyle bakanlıkça kapatılmasından sonra açılan @AltNatParkSer hesabı kısa sürede 1 milyondan fazla takipçiye ulaştı. Bu hesabı RogueNASA, Alt CDC, NOAA Uncensored gibi devlet içinde irtibatları olduğu iddialı çok sayıda aktivist hesap takip etti.

Ancak bunlar içinde en dikkat çekeni, Beyaz Saray’da Beyaz Saray’da görevli olduğunu iddia eden kişi veya kişilerin kurduğu ‘@RoguePOTUSStaff (ABD Başkanlık Asi Görevlileri)’ adlı bir Twitter hesabı. Hesap, Trump yönetiminin kendi iç toplantılarında konuşulduğunu iddia ettiği içerikler paylaşıyor. 26 Ocak günü kurulan hesap sadece 4 günde 400 bin takipçiyi aştı.

Söz konusu hesap ilk Tweetlerinin birinde, Trump’ın ‘kral gibi hatırlanacak bir başkan olmak istediğini’ söylediğini iddia etti. Söz konusu hesap, Başkan Yardımcısı Mike Pence, Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, ve Beyaz Saray Genel Sekreteri Priebus’ın Trump yönetimi içinde kendi dengesini kurmak için beraber hareket ettiğini belirtiyor ve bu üçlüyü ‘unholy trinity (kutsal olmayan üçlü) diye anıyor. Özellikle Trump’ın baş stratejisti Steve Bannon ile Beyaz Saray Genel Sekreteri Priebus arasında çekişme olduğunu iddia ediyor. Hesabın, gerçekten bir Beyaz Saray çalışanına mı yoksa bir troll’e mi ait olduğu belli değil. Ancak Trump yönetiminin bazı kararlarını önceden paylaşması dikkatleri çekmesine yetti.

***

AMERİKA BÜLTENİ’ni Twitter’dan takip edebilirsiniz