Skip to content
Menu

Space X’in ilk Ay turisti Japon milyarder olacak

AMERİKA BÜLTENİ (17 Eylül 2018)

Space X firmasının roketiyle Ay’a gidecek ilk uzay turistinin Japon milyarder Yusaku Maezawa olacağı açıklandı. Yolculuğun en erken 2023 yılında gerçekleşmesi bekleniyor.

3 milyar dolarlık servetiyle Japonya’nın 20’nci zengini olan Maezawa yanında misafir olarak 6-7 de sanatçı götürecek. 42 yaşındaki Maezawa, Japonya’nın en büyük online alışveriş sitesinin kurucusu ve CEO’su. Maezawa, Space X’in California Hawthorne’daki merkezinde düzenlenen basın toplantısında, ‘’Dünyanın her yerinden 6-8 sanatçıyı da bana yolculuğumda katılmaya davet etmek istiyorum. Dünya’ya döndükten sonra bu yolculuk hakkında bir sanat eseri yaratmaları istenilecek. Bu şaheserler de aramızdaki bütün hayal kuranlara ilham kaynağı olacak’’ dedi. Maezawa’nın bu yolculuk için ödeyeceği ücret ise açıklanmadı.

Ay’a bugüne kadar tamamı Amerikalı ve tamamı erkek sadece 24 astronot gitti. 1969-1972 yılları arasındaki 3 yıllık süreçte gerçekleşen bu Ay ziyaretlerinden sonra 40 yılı aşkın süredir bir Ay yolculuğu daha gerçekleşmedi.

Tarihin ilk uzay turisti ise 2001 yılında Rus roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na uçan Amerikalı işadamı Dennis Tito olmuştu.