Skip to content
Menu

‘Hillary Clinton 2020’de yeniden aday olacak’

AMERİKA BÜLTENİ (12 Kasım 2018)

Clinton’ın ailesine çok yakın bir isim olan politika danışmanı Mark Penn, Hillary Clinton’ın 2020’de yeniden başkanlığa aday olacağını iddia etti.

Mark Penn, New York Belediye Meclisi Başkanı ve Manhattan eski bölge başkanı Andrew Stein ile Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan ortak makalesinde, Demokrat Parti içinde dalgalanmalara yol açan bir iddia ortaya attı. 

Makalede, ‘’Bayan Clinton adına yakışır şekilde bu kavgayı son kurşunu bitinceye kadar sürdürecek. İki çarpıcı seçim yenilgisi gibi küçük şeylerin onu yolundan alıkoymasına müsaade etmeyecek’’ diye yazıldı. İkili, yazılarında, Hillary Clinton’ın, politik kariyerinin, Donald Trump’a karşı yaşadığı küçültücü mağlubiyetle sona ermesine izin vermeyeceği görüşünü dile getirdi:

‘’Bir kez daha başkanlık yarışına katılması kimseyi şaşırtmasın. Belki erken dönemde yani Demokrat Partili senatörlerin adaylıklarını açıklayacakları zamanda değil de, önseçim yarışının tam başlayacağı zamanda…’’ 

Yazıda, Hillary Clinton’ın, son iki yarışındaki strateji yanlışlarını ve nelerin yanlış yapıldığını değerlendirmek için iki yıl düşünme süresine sahip olduğuna dikkat çekilen yazıda, aday olursa, eskisi gibi merkez aday olarak değil de çok daha güçlü bir sol retorikle kampanya yürüteceği sinyali de verildi: 

‘’Bu kez Demokrat seçmenler karşılarında güçlü, partizan, sol çizgide ve her açıdan Demokrat Parti çizgisinde, cesur, deneyimli, ve Donald Trump’ı yenmek için bilenmiş çelik gibi kararlı biri olarak görecekler.’’  

Penn ve Stein yazılarında, Hillary Clinton’ın bu süreçte ‘aday olmayacağım’ açıklamalarının da çok kaale alınmaması gerektiğini belirtirken, Bill Clinton ve Barack Obama’nın da adaylıklarını açıklayacakları güne kadar sürekli olarak ‘aday olmayı düşünmedikleri’ açıklaması yaptıklarını hatırlattılar. Hillary Clinton’ın bir olasılık ilk önseçim eyaleti olan ve önseçimini ‘caucus’ şeklinde yapan Iowa önseçimine katılmayabileceğini ve yarışa sonraki eyaletlerde katılabileceğini kaydederken, ‘’ancak şurası muhakkak ki o şekilde veya bu şekilde bu yarışa katılacak’’ diye yazdılar. 

Yazının yayınlanmasından sona aileye yakın bir çok politik stratejist ve danışmanın da bu olasılığı destekler mesajlar paylaşmaları dikkat çekti.   

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter‘dan ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz