Skip to content
Menu

Gazeteci Acosta: ‘’Onlar alçalsa da biz işimizi yapmaya devam edeceğiz’’

AMERİKA BÜLTENİ (7 Kasım 2018)

ABD Başkanı Donald Trump’ın ara dönem seçimlerinin ertesi günü Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısına, Trump’ın CNN televizyonunun Beyaz Saray muhabiri Jim Acosta’ya sorusundan dolayı yaptığı hakaret damga vurdu. 

Acosta’nın, Trump’ın daha ABD sınırına bile yüzlerce mil uzaklıkta bir göçmen grubunu, ‘işgalci’ veya ‘kriminal insanlar’ olarak nitelemesini ısrarla sorgulamasına sinirlenen Trump, ‘’sen kaba ve korkunç bir insansın’’ diye hakaret etti. Trump yönetimi akşam saatlerinde de Amerikan demokrasisinde nadir görülecek şekilde Acosta’nın Beyaz Saray’a medya erişim izninini de iptal etti. 

Acosta ise CNN’e yaptığı açıklamada, ‘’Onlar alçalsa da biz işimizi yapmaya devam edeceğiz. Ben böyle bakıyorum. Sormam gereken sorular vardı sordum’’ diye konuştu ve ekledi: 

‘’O sorunun sorulmasından hoşlanmadı. Bu konuda kendi görüşünün kamuoyunda sorgulanmasından hoşlanmadı. Ve kesinlikle bir konudaki iddialarının gerçekdışı olduğunun sergilenmesinden hoşlanmıyor. Ancak bu bizim işimiz. Bunu yapmak için buradayız.’’ 

Trump, basın toplantısı sırasında, ‘’CNN, senin gibi biri onlar için çalıştığı için utanmalı. Sen kaba ve korkunç bir insansın’’ diyerek, Acosta’nın CNN’ce işten atılması çağrısı da yapmıştı. 

CNN: Jim Acosta’nın arkasındayız

CNN’den yapılan yazılı açıklamada ise, ‘’Başkanın basına saldırıları artık çok ileri seviyelere gelmiştir’’ denildi ve eklendi: 

‘’Bu saldırılar sadece tehlikeli değil, tehlikeli derecede gayri-Amerikan. Her ne kadar Başkan Trump özgür basına saygısı olmadığını açıkça ortaya koymuşsa da, özgür basını korumak için yemin etmiştir. Özgür basın bir demokrasi için hayatidir. Bu nedenle de Jim Acosta’nın da meslektaşlarının da arkasındayız.’’

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter‘dan ve Facebook‘tan takip edebilirsiniz