Skip to content
Menu

Trump’ın en küçük oğlu Barron, Cumhuriyetçi Parti kurultay delegesi

AMERİKA BÜLTENİ (9 Mayıs 2024)

Trump’ın Mart ayında 18 yaşına giren oğlu Barron Trump, Florida eyaletinden Cumhuriyetçi Partinin ulusal kurultay delegesi yapıldı.

Trump’ın diğer çocukları Donald Jr., Eric ve Tiffany Trump da Cumhuriyetçi Parti Florida eyalet teşkilatının Ulusal Kurultay Delegeleri listesinde yer alıyor. Trump’ın, halen aynı zamanda Trump’ın şirketlerinin başkan yardımcılığını da sürdüren oğlu Eric, Florida delege heyetinin başkanlığını yapacak.

Yine, Trump’ın oğlu Don Jr’ın nişanlısı Kimberly Guilfoyle, Trump’ın kızı Tiffany’nin kocası Michael Boulos da Florida delegesi olarak ulusal kurultayda oy kullanacaklar.

Temmuz ayında Wisconsin eyaletinin Milwaukee kentinde yapılacak ulusal kurultay, partinin ABD Başkan adayının delegelerin oylarıyla resmiyet kazandığı platform. Barron Trump, bu ay sonunda liseden mezun olduktan iki ay sonra babasını başkan adayı seçecek kurultayda oy kullanacak.

Delege listesine girenler arasında Trump’ın uzun yıllardır arkadaşı ve iş ortakları olan Steve Witkoff, Sergio Gor gibi aileye yakın çok sayıda isim de yer alıyor.

Gelini Lara Trump, Cumhuriyetçi Partinin ulusal komite başkanı

Trump ailesinin neredeyse tamamının ulusal kurultay delegesi yapılıp, babalarının adaylığına oy verecek olması, “Cumhuriyetçi Partinin tek bir ailenin şirketi haline geldiği” yönündeki tartışmayı da yeniden başlattı. Donald Trump’ın yıl başında Cumhuriyetçi Partinin mevcut genel başkanını istifaya zorlayarak yerine oğlu Eric Trump’ın karısı Lara Trump’ı partinin ulusal komite başkanlığına getirmesi Cumhuriyetçi Parti içinde ve kamuoyunda eleştirilere neden olmuştu.