Skip to content
Menu

DİKKAT: New York’ta seçmen kaydı Cuma günü bitiyor

AMERİKA BÜLTENİ (10 Ekim 2011)

Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığı yarışında sesinizin duyulmasını istiyorsanız, bu hafta sonuna kadar hala şansınız var. New York’ta yapılacak Cumhuriyetçi Parti önseçiminde oy kullanmak isteyen seçmenlerin kayıtlarını Cuma gecesine kadar yapması gerekiyor. Eyalet Seçim Kurulu, son tarihin 14 Ekim gece yarısı olacağını açıkladı.

New York’ta 2012 başkanlık seçimi için, adayın Barack Obama olmasından dolayı Demokrat Parti’de önseçim yapılmayacak. Cumhuriyetçi Parti ise 24 Nisan 2012 tarihinde eyalette önseçim yapacak. Bu seçimde, Cuma gününe kadar kendilerinin sçemen kaydını yapanlar ve parti olarak Cumhuriyetçi Partiyi belirten seçmenler oy kullanabilecek.

New York’ta Cumhuriyetçilerin iki katı Demokrat var

Eyalet Seçim Kuruluna göre New York’ta halen 11,4 milyon kayıtlı seçmen var. Bunların 5,6 milyonu Demokrat Partiye kayıtlı iken Cumhuriyetçi Partiye üye sadece 2,8 milyon seçmen var.

Cumhuriyetçi Parti eyalet teşkilatı, 24 Nisan’daki önseçimde eyaletin gücünü artırmak için seçmen kaydı kampanyası yapıyor. Eyaletin Demokrat Parti teşkilat başkanı Jay Jacob, Cumhuriyetçilerin bu atağından endişe duymadığını ifade ederek, ‘’New York Demokrat Parti eyaleti olmaya devam ediyor. 2012 seçiminde de büyük farkla Barack Obama’ya gidecek’’ dedi.

Seçmen kaydı nasıl yapılır?

Seçmen kaydı başvuru formlarını, 1-800-FOR-VOTE numaralı telefondan isteyerek, ya da seçim kurulunun web sitesi olan www.elections.state.ny.us. adresinden indirebilirsiniz. Postaya 14 Ekim’den sonra verilmiş ya da 19 Ekim’den sonra seçim kuruluna ulaşmış başvurular dikkate alınmayacak. Başvuru formları, 14 Ekim gece yarısına kadar seçim kurulu ofislerine elden de teslim edilebilir.