Skip to content
Menu

Londra yağmalama ve isyanı 2012 Olimpiyatları’na gölge düşürdü

İngiltere’nin başkenti Londra’da üçünü gününü dolduran isyan, yağma ve kundaklama olaylarının şehirdeki yapılması planlanan sportif karşılaşmalara etkisi olumsuz oldu.

Çarşamba akşamı İngiltere ve Hollanda milli futbol takımları arasından oynanacak dostluk maçı iptal edilirken, Carling Kupası’nda bugün oynanacak dört karşılaşma güvenlik gerekçesiyle ertelendi.

Londra’daki olaylar sebebiyle futbol karşılaşmalarının ertelenmesi şehirde önümüzdeki yaz düzenlenecek 2012 Olimpiyatları’na dair de endişelerin doğmasına yol açtı.

Şehirde bugün başlayan Olimpiyatlara Hazırlık Karşılaşmaları kapsamında düzenlenen plaj voleybolu turnuvası planlanandan daha erken saatte sona erecek.

Bir ölü var

Bu arada 3. gününü dolduran Londra olayları ilk kurbanını aldı.

Polis olaylar sırasında araba içinde vurulmuş olarak bulunan 26 yaşındaki bir kişinin hastanede öldüğünü açıkladı. Ancak ayrıntı vermedi.

Londra’daki şiddet olayları, dört çocuk babası 29 yaşındaki bir siyahın polis tarafından öldürülmesini protesto için yapılan eylemin kontrolden çıkmasıyla başlamıştı.

Ülke genelinde 450’den fazla kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Dün gece Londra’nın yanı sıra Birmingham, Liverpool, Nottingham ve Bristol’da çok sayıda araç ve işyeri ateşe verildi, mağazalar yağmalandı.

Olayları tetikleyen öldürme ile ilgili ilk resmi açıklama

Öte yandan İngiltere’nin başkenti Londra’da Cumartesi gecesi başlayan olayları tetikleyen 29 yaşındaki bir siyahın ölümü hakkında ilk resmi açıklama yapıldı.

Bağımsız Polis Şikayetleri Komisyonu, polis kurşunuyla hayatını kaybeden dört çocuk babası Mark Duggan’ın polise karşı ateş açtığı yönünde herhangi bir kanıta ulaşılmadığını belirtti. (BBC)