Skip to content
Menu

Vanlı depremzede, yardımın arasında yanlışlıkla unutulan 5 bin lirayı iade etti

Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından, Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye yardım eli uzandı. Silivri’de diş hekimliği yapan Cemil Metin ve eşi Şükriye Metin, depremzedeler için bir yardım kolisi hazırladı. Ancak diş hekiminin eşi Şükriye Metin, nevresim arasında eşinin kitap baskısı için ayırdığı 5 bin lirayı yanlışlıkla kolilerle birlikte bölgeye gönderdi. Van’a ulaşan kamyondan yardım kolisini alarak evine giden ve isminin açıklanmasını istemeyen bir depremzede, paketi açtığında 5 bin lirayı gördü. Paranın yanlışlıkla koyulduğunu düşünen depremzede, örnek bir davranış sergileyerek parayı yardımı getiren ekiplere iade etti. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezine gelen diş hekimi Cemil Metin’e parası Belediye başkanı Hasan Akgün tarafından iade edildi.

Belediye Başkanı Akgün ‘Bize müracaat eden doktor beyin parasını depremzede geri getirmiş. Bu çok örnek alınacak bir davranış. Sayın Metin, Malkara’da bulunan evini bu aileye açmak istiyor. Onlar artık kardeş aileler’ şeklinde konuştu.

YAĞMA İDDİALARINA EN GÜZEL YANIT

Yaşanan olaydan çok etkilendiğini belirten diş hekimi Cemil Metin, paranın küçük bir meblağ olduğunu ancak mesajın büyük olduğunu belirterek, ”Mebla küçük ama verdiği mesaj büyük olduğu için önemli bir haber. İşte Trakyalı bir kardeşiniz doğudaki depremzedelere küçük bir koli hazırlıyor. Orada kitap baskısı için ayrılan parayı eşim yanlışlıkla gönderiyor. Basacağım kitap için matbaa parasıydı. Onu oradaki depremzede vatandaş alıyor. Ve bakıyor ki nevresimin arasında para var, bu yanlışlıkla konulmuştur diye düşünerek iade ediyor. Burada Anadolu insanının ne kadar dürüst iyi niyetli iyi ahlaklı dinine ve vatanına sahip çıktığının göstergesindir. Gerçi bu çok zor şartlar altındaki bu vatandaşımızın bu davranışı yağma iddialarına karşı çok önemli bir insanlık mesajıdır” şeklinde konuştu.

DEPREMZEDEYE EVİNİ AÇTI

Malkara’da bulunan 2 katlı bahçeli yazlık evini depremzede vatandaşa tahsis etmek istediğini belirten Cemil Metin, ayrıca parasını iade eden kişiyle kardeş aile olmak istediğini dile getirdi. Babasının da olaydan çok etkilendiğini ve bu fikri kendisine söylediğini belirten Metin, ”Babam aradı, ‘çok güzel oldu’ dedi. ‘O aileyle tanış ve kardeş ailemiz olsun’ dedi. Malkara’da bir evimiz var. 2 katlı onlara tahsis etmek istiyoruz. İstedikleri kadar evin içinde kalabilirler ve her türlü ihtiyaçlarını biz karşılayacağız” dedi.

Hürriyet