Skip to content
Menu

Amerikan havacılık devi American Airlines iflas masasına başvurdu

AMERİKA BÜLTENİ

(29 Kasım 2011 – 09:42)

Amerikan havacılığının dev şirketi American Airlines, iflas masasına başvurduğunu açıkladı. American Airlines’ın sahibi olan AMR Corps, gönüllü olarak, firmalara, normal işleyişini durdurmadan iflas imkanı veren ‘Chapter 11’ başvurusu yaptıkları duyuruldu.

American Airlines, birçok diğer rakibi yakın yıllarda bu başvuruyu yaptığı halde, iflas masasına başvurmamakta direnmiş, bu da şirkete önemli oranda ek maliyet ve borç getirmişti. Firma yöneticileri son olarak Ekim ayında NPR’a yaptıkları açıklamada, ‘’Chapter 11’’ başvurusu yapmalarına gerek olmadığını savunmuşlardı.

‘Chapter 11’ başvurusunda bulunan firma, masa tarafından belirlenen finansal yapı, ödeme ve borç planına giriyor ancak normal hizmetine de devam edebiliyor.

AMR, American Airlines’ın günlük 3300’ü bulan uçuşlarının önceden planlandığı şekilde normal takviminde devam edeceğini belirtti.

Öte yandan Wall Street Journal gazetesi, AMR’nin CEO’su Gerard Arpey’in emekli olacağını ve yerine Thomas Horton’un atandığını duyurdu. Arpey, rakipleri gibi iflas başvurusunda bulunmayı uzun süre reddederek, American Airlines’ın büyük zarara uğramasına neden olmuştu.