Skip to content
Menu

Kablolu TV artık ”out”: Kablosuz TV-film hizmeti sektöründe savaş kızışıyor

AMERİKA BÜLTENİ (8 Aralık 2011)

ABD’nin en büyük telefon servis sağlayıcı ağı Verizon, Netflix’in rakipsizliğin tadını çıkardığı ‘streaming’ işine girmeye hazırlanıyor. Reuters’ın haberine göre Verizon bunun için ortak arayışını sürdürüyor ve 2012 içinde yayına başlamayı planlıyor. İnternet üzerinden video ve film izleme servisinden Verizon’un mevcut kablo ağı FiOS  dışındakiler de yararlanabilecek. Şimdi sektör uzmanları bu gelişmenin Netflix’i endişelendirip endişelendirmeyeceğini tartışıyor.

Mashable yazarı Todd Wasserman, bunun her halükarda, Temmuz ayında tartışmalı şekilde fiyatlarını artıran Netflix için kötü haber olduğu görüşünde. 85 milyon potansiyel müşterisi olan piyasada, uygun fiyatlarıyla Verizon’un halen elinde olan 5 milyon FiOS abonesinin çok ötesine geçeceği muhakkak.

Engadget yazarı Terrence O’Brien ise bu gelişmenin çok daha farklı bir boyutuna dikkat çekiyor ve endişelenmesi gerekenin sadece Netflix olmayacağını açıklıyor: ‘’Kabloya bağlı Kablolu tv ve uydu tv hizmeti sunan Time Warner gibi büyük şirketler için de alarm zilleri çalıyor. Çünkü, her geçen gün ‘kablosuz’ ‘streaming’ , kablolu hizmetlerin önüne geçiyor. Hele, Verizon gibi ‘kablolu’nun önde gelen bir şirketi bile ‘kablosuz’ alana geçerek bu trendi daha da hızlandıracaksa…”

Netflix CEO’su: ‘’En büyük rakip ne Verizon ne de Amazon…’’

Öte yandan Netflix’in CEO’su Reed Hastings ise, ‘’Ne Verizon, ne de Amazon… Bizi HBO Go korkutuyor’’ diyerek tartışmaya katıldı. The Street’e açıklama yapan Hastings, HBO Go’nun internet ve mobil cihazları üzerinden izlemek üzere abonelerine üst düzey seçenekli TV imkanı sunduğuna işaret ederek, ekliyor: ‘’Henüz Netflix ile rekabet niyetleri yok ama istedikleri an edebilecek güçteler. HBO her geçen gün daha çok Netflix’e benziyor. Ve biz de HBO’laşıyoruz’’