Skip to content
Menu

Yine Virginia Tech, yine silahlı saldırı: En az 2 ölü

AMERİKA BÜLTENİ (8 Aralık 2011)

Virginia Tech Üniversitesi 4 yıl aradan sonra yine kabus yaşıyor. Üniversite kampüsünde silahlı saldırı alarmı verilirken, biri kampüs polisi en az 2 kişinin hayatını kaybettiği doğrulandı.

Saldırganın, gri eşofman altı gri şapka, kestane rengi bir üstlük ve sırt çantalı olduğu bildiriliyor. Kampüs tamamen kapatılırken, saldırganın yakalanıp yakalanamadığı belirsizliğini koruyor.

Üniversiteden yapılan açıklamada şöye denildi:

‘’Bugün öğleden hemen sonra McComas Hall yakınlarındaki Coliseum  otoparkında üniversite polisi rutin trafik kontrolünü yaparken bir kişi tarafından ateş edilerek öldürüldü. Olayın görgü tanıkları polise saldırgan ve kaçtığı yön hakkında bilgi verdi. Otopark içinde bir başka kişi daha ölmüş olarak bulundu. Virginia eyalet polisi soruşturmaya ve olauya el koymuş durumda. Saldırganın durumu belirsizliğini koruyor. Kampüs içindekilerin kilitli alanlarda kalmaları kampüs dışındakilerin kampüse gelmemesi rica olunur.’’

Amerikan tarihinin en kanlı saldırısı 2007 yılında aynı yerde gerçeklemişti

Virginia Tech Üniversitesinde 2007 yılı Nisan ayında Cho Seung-Hui adlı 23 yaşındaki Kore kökenli öğrenci kampüs içinde 32 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmişti.  Bu olay, Amerikan tarihinde bir kişinin gerçekleştirdiği en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçti.