Skip to content
Menu

Amerika bu ‘What’ı konuşuyor: Cain’in kabineden istediği koltuk yılların sunucusunu şok etti

AMERİKA BÜLTENİ (15 Aralık 2011)

Evet Herman Cain hala buralarda. Atsak atamıyoruz, tutsak tutamıyoruz. Son olarak ABC’nin efsane programcısı Barbara Walters’a konuk olan Cain, bir soruya verdiği cevapla yılların deneyimli ve soğukkanlı sunucusu Walters’ı bile şok etti. Walters, yılın en çok konuşulan 10 ismi ile ilgili programı çerçevesinde Herman Cain ile de görüştü. Cain’e, muhtemel Cumhuriyetçi iktidarında en çok istediği bakanlık koltuğu soran Walters, Cain’in, ‘’Savunma Bakanlığı (pentagon)’’ cevabı karşısında bir an  kendini tutamayarak ‘What!?’ diye karşılık verdi.

Kendini toparlamaya çalışan Walters, hemen, 9-9-9 planından başka birşey konuşmayan Cain’e neden Hazine Bakanlığını istemediğini sordu: ‘’Çünkü ordumuzu olması gerektiği şekilde yeniden inşa edebileceksem bunu isterim’’ dedi.

Walters, Cain’e, Pentagon’un başına olursa birçok dünya lideriyle iletişim içinde olması gerekeceğini, oysa kendisinin liderleri hatırlamakta zorluk çektiğini söyleyince Cain, ‘’Evet ama ben zorluk olan yerde ev ödemimi yaparım’’ şeklinde cavapladı.

Cain, 5 ay süren başkan adaylığı kampanyası süresince birçok dış politika gafına imza atmıştı. Bir keresinde, ‘’Ubeki-beki-beki-beki-stan-stan’ın devlet başkanı kimdir bilmek yerine istihdam yaratma üzerine odaklandığını’’ söylemişti. Ve elbette çok konuşulan Libya gafı gelmişti.

 

Cain’in Savunma Bakanlığıni istemesi Jon Stewart’ın da dikkatini çekti: