Skip to content
Menu

VIDEO: Google penceresinden 2011’in ruhu: İnsanlık utanmalı mı?

AMERİKA BÜLTENİ (2011)

Google, 2011’in Google’da en çok aranan konu ve kişilerinin veri ve çarpıcı görütülerinden oluşan videosuyla bizi 2011’e bir yolculuğa çıkarırken en çok aradığımız şeyleri de göstererek insanoğluna ortalama ilgi kalitesini gösterdi. Google bu video için 2011’in Zeitgeist’i adını uygun görmüş. Yani 2011’in ruhu.

İsterseniz BURADAN detaylı analizleri incelersiniz, isterseniz de 2011’in ruhunu özetleyen aşağıdaki videoyu izlersiniz.

Birşey kesin, bütün küre haftasonunu seviyor. Ne Arap baharı, ne Bin Ladin, ne ekonomi… Rebecca Black ve bir internet fenomenine dönüşen Friday şarkısı (ki otoritelere göre gelmiş geçmiş en kötü şarkı klibine sahip) 2011’de Google’da en çok aranan konu olmuş.

Black’i, Google + ve reality şov Jackass’ın yıldızı Ryan Dunn takip ediyor. En çok arananlar listesinin geri kalanında da cinayet zanlısı ünlü Casey Anthony, Battlefield 3, var olmayan iPhone 5, Adele, Fukushima I Nükleer Santrali, Steve Jobs, ve iPad2 yer alıyor. Gizmodo yazarı Sam Biddle’ın da dediği gibi, ‘’Holy Cow! Eğer bunlar 2011’in ruhuysa perişan bir zamanda yaşıyoruz demektir’’. Üstelik listenin derinlerine gittiğinizde de ‘insanoğlunun aradığı’ şeyin daha iyiye gitmediği görülüyor: ‘planking (döşeme)’, ‘Tom Brady haircut’… Google gösteriyor ki topluca kafayı yemiş insanoğlu. Bazı yazarlar, ”hey boşverin aramış işte insanlar ne var bu kadar büyütülecek” dese de, ‘insanlık utanmalı’ diyenlerin sesi daha gür çıkıyor. Tartışma büyük…

Buyrun bir de siz bakın Google pencresinden 2011 ruhuna ve kendi kararınızı kendiniz verin: