Skip to content
Menu

MITx devrimi: Oturduğunuz yerden MIT mezunu olabilirsiniz, hem de bedava

AMERİKA BÜLTENİ (20 Aralık 2011)

Dünyada bilim ve teknoloji heveslisi birçok kişinin hayalindeki eğitim kurumu olan Massachusetts Institute of Technology (MIT) eğitimi artık o kadar da uzak ve pahalı bir hayal değil. Bunun için Boston’a gelmenize de para ödemenize de gerek yok.

MIT, 10 yıl önce İnternette OpenCourseWare üzerinden ders materyallerine ulaşıma açtığında eğitimde yeni bir devrim başlatmıştı. MIT, bu devrimi şimdi daha ileri bir aşamaya taşıyor. Dünyada pozitif bilim ve teknolojinin merkezi olan üniversite şimdi de yeni online eğitim platformu olan MITx programını başlatıyor.

Peki, MITx’in OpenCourseWare’den ne farkı var? MITx’in çığır açan farkı, online olarak rahatlıkla ulaşabileceğiniz bu dersleri bitirdiğinizde eğer istiyorsanız, MIT dersleri aldığınıza dair sertifika verecek. Böylece MIT’ten ders aldığınızı belgeleyip CV’nize ekleyebileceksiniz. MITx platformunda dersler tamamen ücretsiz olmakla birlikte sertifika başvurularında belli bir ücret tahsil edilecek.

MITx projesinin başındaki isim olan Rafael Reif, MIT’in uzun süredir online araçlarla kampüs eğitimini kaynaştıracak yeni çağın eğitim sistemleri üzerinde denemeler yaptığını ifade ediyor. Üniversite, MITx’in isteyen herkes için ‘olabilecek en iyi online eğitim’ imkanı yaratmasını amaçlıyor.

MIT, isteyen üniversiteye yazılımları ücretsiz olarak verecek

MITx, 2012 baharında birkaç dersle başlayacak ve süreç içinde kapsamı genişletilecek. Diğer üniversitelerin de sisteme katılmasını isteyen MIT, bu amaçla tüm yazılımını, kendi online ğitim programlarında kullanmak isteyen kurumlarla da paylaşacağını açıkladı.