Skip to content
Menu

‘’Google Plus 1 yıl içinde 400 milyon kullanıcıya ulaşacak’’

AMERİKA BÜLTENİ (28 Aralık 2011)

Henüz altıncı ayını dolduran Google+, 2012 sonunda 400 milyon kullanıcıya ulaşacak. Bu iddia, Ancestry.com’un kurucusu olan istatistikçi Paul Allen’e ait. Allen Google+ üzerinden paylaştığı analizinde, Facebook’un en büyük rakibi olmaya aday sosyal ağın altı ayda 62 milyon üyeyi geçtiğini ve günde 625 bin yeni üyeye sahip olduğunu vurguladı. Bu artışın düzenli olarak devam edeceği öngörüsünde bulunan Allen, 2012 yılı Aralık ayında dünyada en az 400 milyon Google+ kullanıcısı olaracağını iddia etti. Allen, kullanıcı sayısı arttıkça, üye sayısının artış hızının dad aha yüksek olacağını da ekledi.

TechCrunch analisti Eric Eldon ise, Google Plus kullanıcı sayısının arttığına katılıyor, ancak, asıl belirleyici olanın ‘aktif kullanıcı sayısı’ olacağını belirtiyor: ‘’400 milyon kullanıcı sayısı tek başına çok fazla şey ifade etmeyebilir. Bu kullanıcıların düzenli olarak platforma ne kadar uğradığı da önemli. İnanmıyorsanız MySpace’e sorun’’.

TechCrunch, yakın zaman önce yayınlanan haberinde, comScore verilerine dayanarak, Google+ ağının aylık 66,7 milyon tekil ziyaretçisi olduğunu yayınlamıştı. Böylece Google Plus, 61 milyon tekil ziyaretçisi olaran MySpace’i geçmişti.  Diğer sosyal ağlardan, LinkedIn 94.8 milyon, Twitter 167.9 milyon ve Facebook 793 milyon aylık tekil ziyaretçiye sahip.