Skip to content
Menu

Twitter’dan açıkladı: Rupert Murdoch, Santorum’u destekliyor

AMERİKA BÜLTENİ (2 Ocak 2011- 21:53)

Cumhuriyetçi Parti içindeki başkanlık yarışında tavrı merak edilen medya baronu Rupert Murdoch, Iowa önseçiminin başlamasına saatler kala tercihini imaı şekilde de olsa açıkladı.

Murdoch, destek sinyalinde bulunduğu Rick Santorum’u, ‘’ABD için büyük ve samimi vizyonu olan tek aday’’ olarak niteledi. Wall Street Journal ve Fox News başta olmak üzere dünya üzerinde birçok medya organının sahibi olan Murdoch’un, desteğini kendi medya grupları yerine Twitter üzerinden açıklaması dikkat çekti.

New York Times, Murdoch’un Twitter’ı tercih ederek, seçim gecesi mesajının Iowa’da mümkün olduğunca çok insana ulaşmasını hedeflediğini yazdı. Pennsylvania eski senatörü olan Rick Santorum, 2010 yılı ortasında ABD başkanlığına adaylığını açıklamadan önce, Murdoch’un sahibi olduğu Fox News’de analist olarak çalışıyordu. ‘’Twit yazmaktan kendimi alamadım’’ diyen Murdoch, ‘’Bütün Iowalılar Rick Santorum’u düşünüyor’’ diye yazdı. New York Times gazetesi ise bu cümleyi, ‘’Bütün Iowalılar Rick Santorum’u düşünmeli’’ diye tercüme etti.

Rupert Murdoch, resmi hesabının başlangıcından beri ilk defa Cumartesi günü Twit yazmaya başlamış, bu da uzun süredir hesabını takip eden 70 bini aşkın kişiyi şaşırtmıştı. Twitter hesabının sahte olabileceği endişesine karşın, sözcüsü, Twitleri yazanın Murdoch olduğunu doğruladı. Murdoch ilk Twitlerinden birinde adaylardan Ron Paul’un Wall Street Journal’daki makalesini ‘Libertaryan mesajın muhteşem yansımaları, harika’ diye övmüştü.