Skip to content
Menu

Michael Bloomberg, sigaradan sonra aşırı alkol tüketimine savaş açtı

New York Belediyesi, aşırı alkolün zararları konusunda metro trenleri ve otobüslere astığı afişlerle uyarıda bulunuyor.

AMERİKA BÜLTENİ (11 Ocak 2012)

Göreve geldikten hemen sonra başlattığı sigara karşıtı yasak ve uygulamalarla hem olumlu hem olumsuz tepkilerin hedefi olan New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, bu kez de New York’ta ‘aşırı alkol tüketimine’ savaş lan etti. Bu kapsamda, aylardır New York toplu taşım sistemlerinde aşırı alkolün zararlarını gösteren bir afiş kampanyası yürüten Bloomberg yönetiminin, şehirde alkol satan müessese çeşitlerinin sayısını azaltacak bir yasa tasarısı hazırladığı ortaya çıktı.

New York Post gazetesinin yayınladığı habere göre, belediyenin hazırladığı önlem paket tekliflerinden biri, şehirde perakende alkol satışı yapabilen yerlerin (bar, corner store vb) sayısını sınırlandırmayı hedefliyor. Belediyenin tartışmaya açmak üzere şehir sivil toplum kuruluşlarına gönderdiği tasarı, bar reklamı ve promosyonlarına sınırlama getirmeyi, alkollü içeceklerin görünürlülüğünü azaltmayı da amaçlıyor.

Tasarıya tepki gösteren Conservative Party başkanı Mike Long, ‘’Bu bir dadı devlet uygulaması. Madem öyle bütün alkollü içecek dükkanlarını kapatsın’’ diye konuştu. Long, belediyenin New York’ta perakende sektörünü bitirmek istediğini de iddia etti.

New York Belediye sözcüsü ise belediyenin ‘Daha Sağlıklı bir New York için Ortaklık’’ inisiyatifi çerçevesinde hareket ettiğini ve henüz kesinleşmiş bir madde bulunmadığını söyledi.