Skip to content
Menu

Şampiyonluğu kutlayan New York bayram yerine döndü: ‘Giant’ karşılama Salı günü

AMERİKA BÜLTENİ (5 Şubat 2012)

New York Giants’ın, Boston takımı New England Patriots’u yenerek dördüncü kez Amerikan Futbolu Ligi NFL şampiyon olmasından sonra binlerce Giants taraftarı New York sokaklarında ve meydanlarında kutlama yapıyor. Şampiyonluğun ezeli rekabet içinde oldukları Boston’a karşı gelmesi ise New Yorkluları ayrıca coşkuya boğdu.

Maçın bitiş düdüğüyle bar, café ve restoranlardan meydanlara akan New Yorklular, başta Times Square olmak üzere, şehrin değişik noktalarında ve metroda gösteriler yapıyor.

Empire State Building binası da mavi ışıklara bürünerek Giants'in başarısını kutluyor

New York Belediyesi, şehrin gururu olan Giants takımı için Salı günü büyük bir kutlama geçişi yapılacağını açıkladı. 2008 yılındaki şampiyonluk geçişine 2 milyon kişi katılmıştı.

Manhattan’ın en güney ucunda Broadway ile Battery Place’in köşesinde saat 11:00’de başlayacak yürüyüş, Chambers Street üzerinden New York Belediye Sarayı (City Hall) önünde düzenlenecek törenle sona erecek. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, burada Giants oyuncularına şehrin altın anahtarını hediye edecek.

Patersonlu Türkler hemşehrilerinin başarısıyla gurur duyuyor

New York Giants’in şampiyonluğu ve pas yakalayıcısı Victor Cruz’un performansı, Cruz’un memleketi olan New Jersey Paterson’da da büyük coşkuya neden oldu. Cruz, Giants’in ilk ‘touchdown’ını yaptı. Paterson, ABD’de Türklerin en yoğun yaşadığı şehir olması nedeniyle Türk şehri olarak anılıyor. Paterson Belediye Başkanı Jeffrey Jones, Cruz ile gurur duyduklarını söyleyerek, ‘’Yüzde 100 Paterson üretimi.’’ diye konuştu.

Öte yandan New Jersey’nin değişik şehirlerinde de sokaklara dökülen giants taraftarları kutlama yapıyor. New York Giants’in maçlarını New Jersey East Rutherford’taki stadında oynadığına dikkat çeken New Jerseyliler, Salı günkü büyük geçişin New Jersey’de yapılmasını istiyor. Ancak New York belediyesi bu teklife sıcak bakmadı. İki eyalet, Giants’in gerçekte hangi eyalete ait olduğu konusunda yıllardır süren bir tartışma yürütüyor.

Barının ‘Brady’ olan adını ‘Manning’e çevirdi

New York Upper East Side’ın ünlü barlarından biri olan Brady, Pazar günü oldukça dramatik bir isim değişikliğine gitti. 50 yıldır Brady ailesince işletilen bar, Giants’in zaferinden sonra, barın adını, ‘Manning’ yaptı. Tom Brady, Patriots’Un oyun kurucusu iken Eli Manning, Giants’in oyun kurucusu.