Skip to content
Menu

Santorum: Obama İncil’den başka bir inancın ilahiyatına inanıyor

AMERİKA BÜLTENİ (19 Şubat 2012)

Cumhuriyetçi Partideki başkan adaylığı yarışında öne geçmeye başlayan Pennsylvania eski Senatörü Rick Santorum, Obama’nın Hristiyan olmadığını ima etti. Santorum, Ohio eyaletinin başkenti Columbus’ta Çay Partisi mitinginde, Beyaz Saray politikalarının İncil’den farklı bir dine ait olduğunu söyledi.

Katolik kilisesi mensubu Santorum, Obama’nın benzin fiyatlarının yükselmesini engelleyemediğini ve ‘politikleşmiş bilimi’ küresel ısınma tartışmalarında kullandığını kaydettikten sonra şöyle konuştu:

‘’Obama’nın ajandası sizinle ilgili değil. Sizin istihdamınızla ilgili değil. Sahte bir inançla ilgili. İncil’e dayanmayan bir inançla ilgili. Farklı bir din’’

Santorum konuşmasından sonraki basın toplantısında açıklamalarının ne anlama geldiği sorulduğunda ‘’Eğer Başkan Hristiyanım diyorsa Hristiyandır’’ şeklinde kendini savundu ancak iddialarından yine de geri adım atmadı: ‘’Kendi değerlerini Hristiyan kilisesine empoze ediyor.’’

Santorum, Ocak ayında da Florida’da kendisini dinleyen bir kişinin ‘’Obama Hristiyan değil gizli Müslüman’’ diye konuşması sonrası bu sözleri düzeltmeyi reddetmişti.

Obama’nın sözcüsü: Cumhuriyetçiler seviye düşüklüğünde yeni bir düzeyde 

Obama’nın başkanlık kampanyasının sözcüsü Ben LeBolt, Santorum’un ‘Obama’nın Hristiyan olmadığı iddialarını ima ederek yeniden gündeme getirmesi hakkındaki soruya, ‘’Bu, haksız ithamlar, olmusuzluk, karamsarlık ve çirkinlik dolu  Cumhuriyetçi Partideki başkan adaylığı kampanyalarının düzey düşüklüğünde yeni bir seviye. Buna karşın Başkan, günlük ekonominin sorunlarına çözüm arayışında. Nasıl yeni istihdam yaratırım, arayışında’’ yorumu yaptı.