Skip to content
Menu

Senatör Rand Paul İran’a ambargo tasarısını Senato’da engelledi

AMERİKA BÜLTENİ (28 Mart 2012)

Senato lideri Harry Reid, İran’a yeni ambargolar getiren yasa tasarısını kısa sürede ve oy birliğiyle geçirme hedefi, Senato’nun aykırı üyesi Cumhuriyetçi Partili Kentucky Senatörü Rand Paul’a takıldı. Senatör Paul, tasarıya, İran’a karşı her hangi bir askeri harekatın Kongre’nin onayı ile gerçekleşebilme şartı önergesi verdi.

 

‘’Kurucu babalarımız, her hangi bir yöneticiye tek başına savaş ilan etmek yetkisi vermekten endişe ediyorlardı. Ülke yöneticisinin krala dönüşmesinden endişe ediyorlardı’’ diye konuşan Senatör Paul, ‘’Çocuklarımızı çatışmaya göndermeden önce bu savaş hakkında Kongre’de sağlıklı bir tartışma yürütebilmeliyiz’’ dedi.

 

Yabancı ülkelerdeki yan ve bağlı şirketleri İran’la iş yapan Amerikan firmalarının cezalandırılmasını öngören tasarı, Cumhuriyetçi Partililerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisinde kabul edilmiş halde.

 

Çay Partisi adayı olarak Cumhuriyetçi Parti merkez yönetiminin muhalefetine rağmen Kentucky Senatörü seçilen Rand Paul, halen partinin başkan adaylığı mücadelesi veren libertaryan aday Texas Milletvekili Ron Paul’un oğlu.

İşte Senato’daki o anlar: