Skip to content
Menu

Hillary Clinton,Pakistan’ı, Hindistan’dan azarladı

NTVMSNBC

Hindistan’ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, iki ülke arasındaki “ezeli rekabete” aldırış etmeden Yeni Delhi’den Pakistan’a sert çağrıda bulundu. Clinton, “Pakistan terörün “yayılma merkezi” olmamalı” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bu ülkenin Dışişleri Bakanı Somanahalli Mallaiah Krishna ile düzenlediği ortak basın toplantısında terör konusunda Pakistan’a sert mesajlar gönderdi.

“Pakistan terörün “yayılma merkezi” olmamalı” diyen Clinton, İslamabad’dan terör örgütlerinin topraklarını kullanmasına izin vermemesini ve bunun için gerekli önlemleri almasını istedi.

‘PAKİSTAN TERÖR YAYIYOR’ 
Hindistan “nükleer silahlanma” rekabetine girdiği komşusu Pakistan’ı topraklarına terör sıçratmakla suçluyor. ABD ve Hindistan, Pakistan’ı 2008 yılında Mumbai’deki terör saldırısından sorumlu tutukları Hafız Said’i iade etmediği için sert şekilde eleştiriyor.

Pakistan hükümetinden terörle mücadelede daha fazla çaba göstermesini talep eden Clinton, “Pakistan toprakları terörün başka ülkeler sıçradığı bir merkez olmamalı. Bu konudaki başka korkunç gerçek de 30 bin Pakistanlının teröristler tarafından öldürülmesi” dedi.

‘ABD EGEMENLİK HAKKIMIZI İHLAL EDİYOR’
Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar da, ABD’nin insansız uçaklarla topraklarına düzenlediği saldırıları “Pakistan’ın egemenlik haklarını ihlal” olarak değerlendirmişti. Khar dün Pakistan parlamentosunda yaptığı konuşmada, ABD’yi bu konuda uyardıklarını söyledi.