Skip to content
Menu

İşte 2012 ABD Başkanlık seçimi TV açıkoturumları programı ve moderatörleri

AMERİKA BÜLTENİ (14 Ağustos 2012)

ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney arasında, 6 Kasım 2012 günü gerçekleşecek başkanlık seçimi öncesinde yapılacak televizyon açık oturumlarının tarihleri ve açık oturumları yönetecek gazetecilerin isimleri belirlendi. Partiler üstü Başkanlık Açık Oturumları Komisyonu tarafından belirlenenen açıkoturumların moderatörlerinin sol eğilimli ana akım kuruluşlardan seçildiğini iddia eden muhafazakarlar, tek bir muhafazakar moderatörün bile olmamasına tepki gösteriyor.

Obama ve Romney’nin karşı karşıya geleceği ilk açıkoturum 3 Ekim günü Denver’da gerçekleşecek ve PBS’in tecrübeli ismi Jim Lehrer tarafından yönetilecek. 11 Ekim 2012 günü Kentucky eyaletinin Danville şehrinde başkan yardımcısı adayları Joe Biden ile Paul Ryan’ın karşı karşıya geleceği açıkoturumu ise ABC News’in tecrübeli dış politika muhabiri Martha Raddatz yönetecek. 16 Ekim’de yine Obama ve Romney bu kez New York Long Island’taki Hofstra Üniversitesi’ndeki açıkoturumda karşı karşıya gelecek. Açıkoturumu, CNN’in State of the Union programının sunucusu Candy Crowley yönetecek.

İki başkan adayı son olarak 22 Ekim’de bu kez Florida’nın Boca Raton şehrinde  karşı karşıya gelecek. Son açıkoturumun yöneticisi ise CBS’in marka programlarından Face theNation’un efsane sunucusu Bob Schieffer olacak. Cumhuriyetçiler, komisyonun, Fox News’den hiç bir isme moderatörlük görevi vermemesine büyük tepki gösteriyor.