Skip to content
Menu

ABD Kongre üyelerinin toplam serveti 4,6 milyar dolar

AMERİKA BÜLTENİ (27 Ağustos 2012)

Politikacıların seçimlerden önce fakirlerin sorunlarını seçimler geçince ise zenginlerin sorunlarını konuştukları söylenir. Bireysel finansal danışmanlık hizmeti veren YoBucko.com tarafından gerçek verilerle hazırlanan bir reklam infografiği (aşağıda), belki de bunun temel sebebini ortaya koyuyor: Çünkü politikacılar da çok zengin.

Mitt Romney’nin servetinin Barack Obama’nın servetinin 20 katı olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya Amerikan Senatosu’nun en zengin 5 üyesinin de Demokrat Partili olduğunu..? YoBucko.com’un kullandığı rakamlar 2010 yılına ait. Washington’un politika gazetesi The Hill ise önceki gün 2012 yılının en zengin 50 Kongre üyesinin listesini yayınladı. Buna göre de Kongre’nin en zengin 50 üyesinden 31’i Cumhuriyetçi Partili.

290 milyon dolarlık servetiyle Texas’ın Cumhuriyetçi milletvekili Michael McCaul geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ABD Kongresinin en zengin üyesi oldu. Onu, Demokrat Partinin 2004 başkan adayı olan Massachusetts senatörü John Kerry izliyor. Ortalama Amerikalının ortalama servetinde düşüş sürerken, ortalama Kongre üyesinin ortalama servetindeki artış devam ediyor.