Skip to content
Menu

Dünyada turistler için en tehlikeli ülkeler

AMERİKA BÜLTENİ (6 Nisan 2013)

Son haftalarda uluslararası seyahat tutkunlarını endişelendirecek haberlerde artış yaşanıyor. Hindistan’ın orta kesimindeki Madya Pradeş eyaletinde kocası ile birlikte kamp yapan İsviçreli bir kadın bir grubun tecavüzüne uğradı. Son olarak geçtiğimiz pazartesi günü Amerikalı bir turist Brezilya’nın Copacabana şehrinde 3 erkeğin 6 saat boyunca tecavüzüne maruz kaldı.

Elbette bu saldırıların ülkelerine maliyeti de ortaya çıkıyor. Bu son saldırı ile Brezilya’daki tecavüz sorunu da bir kez daha uluslararası gündeme yerleşti. Ülkede tecavüz vakalarında 2009 yılından beri yüzde 150 artış yaşandı. Bu da, 2014 Dünya Kupası ile 2016 Rio Olimpiyatlarının güvenliği konusunda şüphelere neden oluyor. Hindistan Ticaret Odası tarafından yapılan bir araştırmada, tecavüz ve saldırı haberleri nedeniyle Aralık ayından beri Hindistan’a gelen turist sayısında yüzde 25 düşüş yaşanırken, kadın turistlerde bu oranın yüzde 35’e çıktığı belirlendi.

Peki dünyada hangi ülkeler turistler için en tehlikeli ülkeler? Kanada Dışişleri Bakanlığı’nın hazırladığı haritaya göre en tehlikeli ülkeler Ortadoğu ülkeleri ile Afrika’nın orta kesimindeki Büyük Sahra ükeleri. Bu haritaya göre Türkiye ise ‘bazı bölgelerinden kaçınılması gereken ülkeler’ arasında. Haritanın interaktif versiyonuna ŞURADAN bakabilirsiniz.

rek-dangerous-countries-for-tourists