Skip to content
Menu

Boston Maratonu saldırısının ikinci zanlı sağ yakalandı!

rek-boston___(AJANSLAR)

Boston Maratonu saldırısıyla ilgili aranan iki şüpheliden biri öldürülürken, kardeşi Djohar Tsarnaev  kıstırıldığı evde canlı olarak yakalandı. Şüpheli, Boston’ın Watertown kasabasındaki bir eve yapılan operasyonla yakalandı. Aramalar kapsamında bir Türk vatandaşının evine de baskın düzenlendiği öğrenildi.

ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı, şüphelilerin isimlerini Dzhokhar A. Tsarnaev (19) ve Tamerlan Tsarnaev (26) olarak açıkladı. ABD’ye 2000-2003 yılları arasında geldikleri düşünülen kardeşlerden 26 yaşındaki Tamerlan Tsarnaev, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldü.

ABD Başkanı Barack Obama, Boston’daki bombalı saldırıya yönelik şüphelinin yakalanmasıyla trajedide önemli bir sayfayı kapattıklarını ama hala cevaplanması gereken çok soru bulunduğunu belirterek, “Hemen yargıya varmamalıyız, ne bu kişilerin yaptıkları eyleme yönelik motivasyonları hakkında ne de bir grubun tamamı hakkında” dedi.

Çeçen baba: Biz oğlumuzu tatile bekliyorduk

ABD’nin Boston kentindeki maratonu kana buladıkları iddia edilen Çeçen kardeşler Dzhokhar ve Tamerlan’ın babası Anzor Tsarnaev, oğullarının suçlu olduğuna inanmadığını söyledi. Tsarnaev, ”Ne saldırısı? Biz oğlumuzu tatile bekliyorduk” diye konuştu.

ABD’nin Boston kentinde maraton saldırısının şüphelilerini yakalamak için başlatılan “insan avı” Çeçen kökenli kardeşlerden Dzhokhar Tsarnaev’in gözaltına alınmasıyla son buldu.

Rus Vesti televizyonunun internet sitesinde yer alan habere göre, Anzor Tsarnaev oğullarından Dzhokhar için, “Bu insan sinekleri bile rahatsız etmezdi. Okuldan arkadaşları, kolejden arkadaşları üniversiteden arkadaşları, onu gören herkes onun için ne kadar iyi birisi diye konuşuyordu. Okuyordu. Gelecek ile ilgili büyük planları vardı. Şu anda tatile gelmesi gerekiyordu. Ne saldırısı? Bu nasıl olabilir? Bu öyle kolay bir iş değil. Bunu kim yaptı bilmiyorum ama bu profesyoneller tarafından yapıldı” iddiasında bulundu.

‘Bir korkak gibi oğlumu vurdular’

Çeçen baba, ”Birileri suçu oğullarımın üzerine yıkıyor. Kim yapıyor bilmiyorum ama yaptıkları bu. Bir korkak gibi oğlumu vurdular. Şimdi de silahlıydı diyecekler. Bu çocuklar silahı nereden bulacak ki?” sözleri tepki gösterdi.

Boston Maratonu’nu düdüklü tencere bombalarıyla kana bulayanların Çeçen kardeşler Tamerlan (26) ve Dzhokhar Tsarnayev (19) olduğu iddia edilmiş, önceki gece Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) kampüsünde Tamerlan öldürülmüştü.