Skip to content
Menu

iPhone 5S tanıtıldı: İşte yeni iPhone hakkında bilmeniz yetecek 6 şey

iphone-5s

AMERİKA BÜLTENİ (10 Eylül 2013)

Apple, iPhone akıllı telefonun ynei 5S modeli ile plastik malzemeden yapılan 5C bugün kamuoyuna tanıttı. Yeni iPhone’un özellikleri son günlerde medyaya yansıyan özellikleri taşıdığı görüldü. İşte ynei iPhone hakkında bilmeniz gereken 6 şey:

 

1 – Yeni iPhone’un parmakizi okuyucusu var

 

Apple bu yeni özelliğe Touch ID adını takmış. Parmak izinizi okutarak kullandığınız bu tuşu kullanarak ekranı açıp kapatmanın yanı sıra, iTunes ve Apple app store’dan alışveriş de yapabilirsiniz. Birden fazla parmağı da sisteme tanıtabiliyorsunuz. Tabii bu yeni özellik komplo teorilerini de hemen doğurdu. ‘Devletin kitlesel parmak izi toplama aparatı’ olarak görenler de var.

 

 

 

2 – 3 rengi olacak

 

Yeni iPhone 5S’ler siyah, beyaz ve şampanya sarısı renklerinde olacak. Fiyatları ise 16GB versiyonun $199, 32 GB versiyonun $299 ve 64GB versiyonun ise $399 olarak belirlendi. Tamamı iki yıllık sözleşmeyle geliyor.

 

3 – Ağır çekim video kaydı yapabilirsiniz

Saniyede 120 frame kayıtla ağır çekim video kaydı yapabilirsiniz.

 

4 – Diğer güncellemeleri pek de heyecan verici değil

 

iPhone 5S, daha hızlı bir A7 işlemciye sahip. iPhone 5’ten 5 kat daha hızlı. Kamerası artan pikseliyle özellikle düşük ışıklarda daha kaliteli fotoğraf çekiyor. Pil ömrü iPhone 5 ile nerdeyse aynı.

 

5 – iPhone 5C aslında iPhone 5 ama plastikten yapılmışı

 

Tuşları, ekranı ve iç işlemcileriyle aynı. iPhone 5’ten en büyük farkı kaportasının polikarbon (plastik) malzemeden olması. Yeşil, sarı, pembe ve beyaz modelleri var. Fiyatları ise 16G versiyonun 99 dolar, 32 G versiyonun 199 dolar olacak.

 

6 – Her ikisi de 30 Eylül’de satışa sunulacak

 

iPhone 5S için önsipariş kabul edilmiyor ancak iPhone 5C almayı planlıyorsanız 13 Eylül’den itibaren internet üzerinden ön sipariş verebilirsiniz.

iOS 7 ise 18 Eylül’den itibaren download edilebilir.