Skip to content
Menu

Kongrenin aşırı dinci politikacılarından Mısır darbe yönetimine destek

rek-bachmann-king-gohmert

AMERİKA BÜLTENİ (9 Eylül 2013)

Cumhuriyetçi Partinin aşırı dinci kanadının üç önde gelen temsilcisinin düzenledikleri ortak basın toplantısında, 11 Eylül’ün arkasında Müslüman Kardeşler hareketinin bulunduğunu ima etmesi şaşkınlık yarattı. Minnesota milletvekili Michele Bachmann, Texas milletvekili Louie Gohmert ve Iowa milletvekili Steve King, Mısır’daki iktidarı devirdikleri için darbeci generallere teşekkür ederek, ‘’Aynı acılara maruz kaldık. ABD ve Mısır’ın ortak bir düşmanı var ve bu düşmanın adı terörizm’’ şeklinde konuştular.

Milletvekilleri, Mısır ordusuna da, ‘’Teröristleri cesaurca yakalamakta kullandığınız Apache helikopterleri, F-16’lar ve diğer ekipmanları almanızı sağlamak istiyoruz. Birçoğunuz, düşmanın kim olduğunu anlayıp anlamadığımızı soruyorsunuz. Kendi adımıza evet diyoruz’’ şeklinde seslendiler.

‘’Müslüman Kardeşler’in Mısır için oluşturduğu tehdidi görüyoruz. Müslüman Kardeşlerin bütün dünyada oluşturduğu tehdidi görüyoruz. Bu büyük şeytana karşı çıkıyoruz. Amerika’da 11 Eylül’ü kimin yaptığını hatırlıyoruz. 3 bin cesur Amerikalıyı kim öldürdü hatırlıyoruz. Unutmadık’’

Milletvekillerinin bu iddiasına rağmen ABD Kongresi’nin görevlendirdiği 11 Eylül Komisyonu’nun ABD devleti için hazırladığı resmi 11 Eylül raporuna göre, terör saldırısını Bin Ladin’in yönettiği El Kaide terör örgütü gerçekleştirdi. Müslüman Kardeşler ise 11 Eylül terör saldırısını kınamıştı. Kınama açıklamasını ise o günlerde Müslüman Kardeşleri’n liderlerinden olan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yapmıştı.