Skip to content
Menu

Microsoft, Internet Explorer’ı hurdaya çıkaracağını açıkladı

Windows-10-explorerAMERİKA BÜLTENİ (17 Mart 2015)

Microsoft firmasının, uzun zamandır can çekişen internet tarayıcısı Internet Explorer’a sonunda yol göründü. Pazartesi günü Atlanta’daki Microsoft Convergence konferansında konuşan Microsoft Pazarlama Müdürü Chris Capossela, Windows’un yeni bir internet tarayıcısı olacağını açıkladı.

Ocak ayında ‘Project Spartan’ kod adıyla açıklanan yeni tarayıcının Internet Explorer markası ile irtibatlı olmayacağı böylece kesinleşti. Uyumluluk amacıyla Explorer da Windows 10’da yer almaya devam edecek ama geri planda kalarak yeni tarayıcıya vitrinde yer verecek.

Microsoft, Internet Explorer’ı batmaktan kurtarabilmek için yıllardır çaba harcıyordu. Ancak çabalar ‘tüm zamanların en kötü teknoloji ürünüdamgası yiyen Internet Explorer 6 versiyonu gibi versiyonlarla, büyük darbe yedi. Yıllar içinde Internet Explorer 6’nın kusurları giderildi ama Explorer’ın kötü şöhreti reklam kampanyalarına rağmen düzeltilemedi. Google Chrome, Mozilla Firefox ve Apple Safari tarayıcılarının başarıları da Explorer’ın pazar payını daha da küçülttü. Bu başarısızlıklardan sonra, uzun yıllardır Internet Explorer ekibinin başında yer alan Dean Hachamovitch, 2014 Aralık ayında Microsoft’tan ayrılmak zorunda kalmıştı.

Project Spartan’ın, Internet Explorer tarayıcısı olmayacağının açıklanması, Microsoft’un Explorer’ın imajını kurtarma çabalarının başarısız olduğunun da kabulü anlamına geliyor.