Skip to content
Menu

Trump: Gazeteciler kötü insanlar, ülkelerini sevmiyorlar

AMERİKA BÜLTENİ (23 Ağustos 2017)

Donald Trump, Arizona’nın Phoenix kentinde düzenlediği mitingde, Nazi tartışmasındaki tavrını tartışan Amerikan medyası hakkında oldukça sert suçlamalar yaptı. Amerikalı gazetecilerin ‘kötü insanlar’ ve ‘sahtekar’ olduklarını iddia eden Trump, ‘bu gazetecilerin ülkelerini sevmediklerine inanıyorum, buna gerçekten inanıyorum ’ dedi.

‘’Haydut medyanın yalanlarını ifşa etmenin, ülkemizde bölücülüğün tohumlarını ekmedeki rolü nedeniyle medyaya meydan okumanın zamanıdır’’ diyen Trump, ‘’Medya bizden tarihimizi ve kültürel mirasımızı çalıyor’’ ifadesini kullandı.

‘’Bu ülkenin bütün insanlarını seviyorum’’ diyen Trump, kendi hareketinin ‘sevgi’ üzerine kurulu bir hareket olduğunu savunarak, ülkede nefret tohumlarını ekenlerin ise gazeteciler olduğunu ileri sürdü.

Trump mitinginde New York Times, Washington Post gazeteleri ile CNN televizyonuna ve ABC programcısı George Stephanopoulos’a adlarını vererek yüklendi. Fox News’i ise kendisine karşı objektif habercilik yaptığı iddiasıyla takdir etti. Fox News’in aşırı sağcı programcısı Sean Hannity’i de adını vererek övdü.

Trump, kendisini eleştiren gazetecilerden daha nitelikli olduğunu da söyleyerek, ‘’Onların gittiklerinden çok daha iyi okullara gittim. Onların olduğundan daha başarılı bir öğrenciydim’’ diye konuştu. Trump, gazetecileri ‘elitist’ olmak ile de suçladı.

“Şu anda canlı yayını kestiler” yalanını tekrarladı

Trump, mitinge katılanları medyaya karşı kışkırttığı dakikalarda, mitinglerinde sık sık söylediği bir yalanı tekrarladı: ‘’Şu arkada dizili kameralara bakın. Kırmızı lambaları tek tek sönüyor. Işıklarını hızla söndürüyorlar. Canlı yayını kesiyorlar. CNN gibi. CNN, kendisine kanan seyircilerinin bu akşam dediklerimi duymalarını istemiyor’’ şeklinde konuşarak, haber kanallarının miting canlı yayınını kestiklerini iddia etti. Mitingdekiler haber kanallarının yayınlarını kestiğini sanarak, yuhalamaya başladı ve ‘CNN sucks’ diye aleyhte tezahürat yaptı.

Ancak, Trump’ın her mitinginde tekrarladığı bu sözler, Arizona mitingi için de yalan olarak kaldı. Çünkü, Trump’ın mitingini ABD’nin bütün haber kanalları baştan sona kesintisiz yayınladı. Sosyal medyada insanlar, evlerinden kaydettikleri miting görüntülerini paylaşarak, yayının nerede kesildiğini sorguladı.

AMERİKA BÜLTENİ‘ni Twitter’dan takip edebilirsiniz

ARŞİVDEN:

Ne olacak bu Amerika’nın hali?