Skip to content
Menu

Japonya’da 5G internet ağı, 208 bin trafik lambası direğine kurulacak

AMERİKA BÜLTENİ (20 Haziran 2019)

Japonya’da Bakanlar Kurulu, 5G internet ağının röle cihazlarının ülkedeki trafik lambası direklerine kurulması projesini onayladı. 5G ağı teknolojisi, binalardan geçmeyen radyo kısa dalgaları kullandığı için halen kullanımdaki 4G teknolojisi ağının gerektirdiğinden daha fazla röle noktası gerektiriyor. Mevcut baz istasyonları halen kullanımdaki sistemin ekipmanlarını taşıdığı için bir çok yeni baz istasyonu lokasyonuna ihtiyaç var. Japon hükümeti bu soruna bir çözüm olarak ülkedeki 208 bin trafik lambası direğine internet röle cihazı kurulmasına izin verdi. Kurulum 2026 yılına kadar tamamlanacak.

Bu yeni kablosuz internet ağı, halen dünyanın en hızlı internet hızlarından birini kullanan Japonya’nın mevcut internet hızının 100 katı olacak. Örneğin bir akıllı telefon kullanıcısı, 2 saat uzunluğunda filmi sadece 3 saniyede telefonuna indirebilecek.

Ülkenin önde gelen dört telekom şirketi, NTT Docomo, KDDI Corp., Softbank ve e-ticaret devi Rakuten, 2020 başından itibaren 5G hizmeti vermeye başlayacak.

Yeni süper hızlı internet sistemi, sürücüsüz otomatik araba trafiği, ile uzaktan kumandalı inşaat ve yol çalışması araçları ile yine uzaktan kumandalı robot teknolojileri içinde altyapı oluşturacak.

Öte yandan, Japonya’nın dört büyük telekom şirketi de, yeni kablosuz internet ağında, Çin’in Huawei ve ZTE Corp şirketlerinin ürettiği ekipmanları kullanmayacaklarını açıkladı. ABD ve Avrupa Birliğinin kararlarından sonra Japon hükümeti de, Çin devleti ile bağları olan bu iki şirketin ekipmanlarını kamusal projelerde kullanmama kararı almıştı.