Skip to content
Menu

‘’Trump, kendi haber kanalını kuracak’’

AMERİKA BÜLTENİ (12 Kasım 2020)

Trump aslında 2016 seçiminde kaybettikten sonra ‘Trump Medya’ şirketini ve Trump Haber Kanalını kurmayı planlıyordu. Ancak kendisi için de sürpriz şekilde başkanlığı kazanınca bu proje de geçici olarak rafa kalkmıştı. Seçim kampanyası döneminde Fox News ile yaşadığı aşk-nefret ilişkisi onu yeniden bazı arayışa yönelttiği son haftalarda ABD medyasına yansımıştı. Trump’ın 20 Ocak’tan sonra işsiz kalacak olması, hem etkisindeki tabanı motive etmeyi sürdürmek hem de 2024 şansını daha da artırmak için kendi medya organını kurabileceği iddialarını yeniden güçlendirdi. 

Business Insider dergisi, Ekim ayı içindeki bir haberinde Trump’ın damadı Jared Kushner’ın ‘Trump News’i kurmanın yolları konusunda araştırma yaptığı‘ iddiasını içeriyordu. New York Times’ın bu hafta yayınladığı bir haberde de benzeri bir iddia yeniden gündem geldi. 

Trump, 3 Kasım gecesi telefonla bağlandığı Fox News programında, ‘’Dört yıl önceki seçimle bugünkü seçim arasındaki en önemli farklardan biri Fox News’’ diye konuşarak, ‘’Siz çok değiştiniz’’ diye yakınmıştı. 

Fox medya imparatorluğunun CEO’su Lachlan Murdoch ise, Trump News iddialarının son günlerde iyice artması konusunda kendisine sorulan soruya, ‘’Rekabeti çok seviyoruz. Rekabet sürekli büyümemize yardım eden bir şey’’ şeklinde yanıt verdi. Murdoch, ekrana daha fazla bağımsız isimler çıkardıkça MSNBC ve CNN’den de seyirci çekmeye devam ettikleri açıklamasıyla da Fox News’in açılımını sürdüreceği sinyali verdi. 

Trump’a 100 milyon dolarlık kitap teklifi

Donald Trump’a yakın bir kaynak, Trump’a yakın New York Post gazetesine yaptığı açıklamada, Trump’a kitap ve televizyon yayını teklifleri yağdığını söyledi. Kaynağın verdiği bilgiye göre, Trump’ın yayınlayacağı kitap ve televizyon sözleşmeleri için kendisine ödenmeye hazır para miktarı 137 milyon dolara yakın.