Skip to content
Menu

Maymunlar Cehenneminin Doğuşu gişelerde bir numara

Maymunlar, Hollywood’un ‘box office’ listesinde zirveye tırmandı. Türkiye’de ‘Maymunlar Cehennemi’ olarak bilinen serinin son filmi 20th Century Fox yapımı “Rise of the Planet of the Apes ” açılış haftasonunda ilk 2 gündeki 54 milyon dolarlık hasılatla en çok seyredilen film oldu.

Rise of the Planet of the Apes 1968 yılında “Maymunlar Cehennemi” adlı kurgu-bilim filmi büyük yankı uyandırmış, sinema klasikleri arasına girmişti. Bu filmde bir grup astronotun uzay araçları dünya olduğu sonradan anlaşılan bir gezegene düşüyor ve astronotlar maymunların kontrolundaki bu gezegende ölüm kalım mücadelesi veriyordu. Şimdiyse James Franco, Freida Pinto ve Andy Serkis’in başrollerini paylaştığı  “Maymunlar Cehennemi’nin Doğuşu” adlı filmde konu, dünyayı bu günlere getiren olaylar. Yani, bu kez filmde, Maymunlar Cehennemi’ne nasıl gelindiği anlatılıyor.

Maymunlar Cehennemi’nin Doğuşu’nun kazandığı 54 milyon dolarlık açılış hasılatı birçok sektör analistinin öngördüğünden 15-20 milyon dolar daha fazla.

Sony‘nin masalı “The Smurfs (Şirinler)” ise ikinci haftasında da 21 milyon dolarla ikinci sırada yer alarak, ABD’deki hasılat toplamını 76.2 milyon dolara çıkardı.

Geçen haftanın birincisi Universal yapımı bilimkurgu-wetern karışımı “Cowboys & Aliens,” ise 15,8 milyon dolar hasılatla üçüncülüğe geriledi ve toplam iç hasılatını 67.4 milyon dolara çıkardı.

İşte, Hollywood.com verilerine göre Cuma-Pazar arası hasılat listesi  (Haftasonunun toplam hasılat rakamları Pazartesi günü açıklanacak)

1. “Rise of the Planet of the Apes,” $54 million ($23.4 million international).

2. “The Smurfs,” $21 million ($45.2 million international).

3. “Cowboys & Aliens,” $15.8 million.

4. “The Change-Up,” $13.5 million.

5. “Captain America: The First Avenger,” $13 million ($27.5 million international).

6. “Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2,” $12.2 million.

7. “Crazy, Stupid, Love,” $12.1 million.

8. “Friends with Benefits,” $4.7 million.

9. “Horrible Bosses,” $4.6 million.

10. “Transformers: Dark of the Moon,” $3 million ($17.5 million).

 

Amerika Bülteni / 7 Ağustos 2011