Skip to content
Menu

Amazon da artık tablet piyasasında: ‘Kindle Fire’ tanıtıldı

AMERİKA BÜLTENİ (28 Eylül 2011)

Amazon, dün ortaya atılan ‘Kindle Fire’ haberlerini bugün resmen doğruladı. Internet üzerinden perakende satış devi Amazon.com, bilgisayar dünyasının yeni gözdesi tablet piyasasına giriyor. Bu çerçevede satışa sunulacak ‘Kindle Fire’ New York’ta düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Kindle Fire, 7 inç’lik, arkadan aydınlatmalı (backlit), renkli ekrana sahip bir tablet olarak tasarlandı. Yaklaşık 400 gram ağırlığında olan Kindle Fire, Google Android destekli bir işletim sistemine sahip. Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, 15 Kasım’da piyasaya çıkacak tablet bilgisayarın 199 dolardan satışa sunulacağını söyledi.

Kullanıcılar, Kindle Fire ile kitapları ve renkli dergileri orijinal renkleriyle ‘download’ edebilecekleri gibi, satın aldıkları bütün içeriği depolayabilecekleri Amazon Cloud Storage özelliğine de sahip olacaklar.

Kindle Fire kullanıcıları, Amazon Silk adı verilen browser aracılığıyla 18 milyon film, tv programı, şarkıya ulaşabilecekleri gibi, Amazon.com’dan da kitap satın alabilecekler.

Kindle Fire 8 GB hafızaya sahip. Ürünün tanıtıldığı web sitesinde, harici hafıza opsiyonuna açıklık getirilmiyor. Kullanıcılar, pille, ‘wireless’ özelliği kapalı tutulduğunda 8 saat okuma süresi ile 7,5 saat video oyunu sürelerine sahip olabilecek. Bezos, pil ömrünün kullanıcının ne yaptığına bağlı olarak oldukça değişkenlik gösterebildiğini vurguladı.

Öte yandan Amazon aynı toplantıda Kindle Tocuh adlı yeni kitap okuyucusunu da tanıttı. Dokunmatik (touch screen) ekranlı Kindle Touch 99 dolardan satılacak. 3G özelliğine shaip Kindle Touch’ların fiyatı ise 149 dolar olacak. Normal Kindle’ın fiyatı ise 79 dolara indirildi.