Skip to content
Menu

Chelsea Clinton, NBC’de televizyon muhabiri oldu

AMERİKA BÜLTENİ (14 Kasım 2011)

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile eski başkan Bill Clinton’un tek çocukları olan Chelsea Clinton kendisine yeni bir iş buldu. Geçen yıl gerçekleşen düğününden önce finans sektöründe çalışan Chelsea, NBC televizyonunda muhabir olarak işe başladı. 31 yaşındaki Clinton, NBC’nin her akşam haber bülteninde yayınlanacak ‘’ Making a Difference’’ adlı özel dosyayı hazırlayacak. Program, hayatını ve olanaklarını başkalarının hayatlarını iyileştirmek, geliştirmek için harcayan harcayan fedakar insanları tanıtacak.

Bill Clinton 1992’de başkan olduğunda Amerikan medyasından kameralarını ve objektiflerini o zaman 10 yaşında olan kızından uzak tutmalarını özellikle rica etmişti. Sonraki yıllarda gençliği döneminde bile medyadan uzak duran Clinton, annesinin 2007’de başkan adaylığına girmesinden sonra ilk defa sık sık ekranlarda görünür olmuştu.

Chelsea Clinton, NBC televizyonunun işe aldığı ikinci başkan kızı oldu. George W. Bush’un kızı Jenna Bush Hager da, NBC’de yayınlanan ‘NBC Today’ adlı programda çalışıyor.