Skip to content
Menu

Google, şimdi de müzik piyasasında; Google Music hizmete girdi

Dünyanın en büyük internet arama motoru Google birçok hizmetinin ardından şimdi de kullanıcılara müzik hizmeti vermeye başladı. Beta yayına geçen Google Music şimdilik sadece ABD’de hizmet veriyor. 

Google Music özellikle Android kullanıcıları için optimize edildi. Android 2.2 ve daha üst modelleri kullanan herkes Google Music ‘app’ları kullanabilecek. Google hesabı olan herkes buradan kendi müzik listesini oluşturabilir. Google ayrıca, iTunes benzeri işlev görecek Google Music Store‘u da açtı. T-Mobile aboneleri de, kendi telefon faturalarına eklenmek üzere müzik alışverişi yapabilecek. Google Music ürünlerini alanlar, Google Plus ve Tweeter’daki arkadaşlarıyla bu müzikleri, her bir arkadaş için 1 kez olmak şartıyla paylaşabilecek. Facebook ise paylaşım dışı bırakıldı.

Amazon ve Apple gibi büyük şirketlerin bulunduğu müzik dağıtım pastasından pay elde etmek isteyen Google Music’in dört büyük plak şirketinden üçüyle anlaştığı ve 13 milyondan fazla şarkıyı dağıtım hakkı elde ettiği bildirildi.
Google şimdiye kadar müzik şirketleri Universal, Sony Music ve EMI ile anlaşma imzaladı.Google ayrıca müzik piyasasında giderek etkinliğini artıran bağımsız marka Merlin ve merkezi Londra’daki Beggar Banquet ile de anlaştı.