Skip to content
Menu

ABD çapında Air Jordan spor ayakkabası çılgınlığı; Mağazalarda izdihamlar yaşandı

AMERİKA BÜLTENİ (23 Aralık 2011-23:30)

Kara Cuma’da süpermarketlerde birbirine biber gazı sıkarak öne geçmeye çalışan müşterilerin şokunu hala yaşayan ABD, bu kez Air Jordan spor ayakkabıları için yaşanan çılgınlığın şaşkınlığını yaşıyor. Cuma sabahından itibaren satışa sunulan bu özel spor ayakkabıları kapmak için, ABD’nin çeşitli eyaletlerinde günlerdir sırada bekleyenler arasında çıkan kavgaları ve izdihamı engellemek için polis yer yer zor kullanmak zorunda kaldı.

Foot Locker, Finish Line ve Downtown Locker Room ayakkabu satış mağazaları zincirlerinde izdihamlara olaylara neden olan ayakkabı, Nike’in 20 yıl önce efsane basketbolcu Michael Jordan adına özel olarak oluşturduğu markanın Air Jordan XI Concord serisi. Nadir bulunan bu ayakkabıyı almak isteyen müşteriler, Çarşamba gününden itibaren sıraya girdiler. Cuma sabahı bazı kişilerin sıranın önüne geçmek istemeleri nedeniyle izdiham ve kavgalar yaşandı. Atlanta, Charlotte ve Seattle’da da polis biber gazıyla kuyruklara müdahale edip bazı müşterileri tutuklamak zorunda kaldı. Birçok şehirde de, izdiham nedeniyle mağazaların camları ya da kapıları kırıldı.

180 dolara satılan ayakkabıları, birçok koleksiyoncu daha pahalı fiyatlardan satın alabiliyor. Birçok kişi oldukça popüler bu spor ayakkabısını giymek yerine koleksiyonunda bulundurmak ya da yatırım amaçlı olarak satın almak istiyor.