Skip to content
Menu

Ve Rick Santorum, Mitt Romney’i desteklediğini açıkladı

AMERİKA BÜLTENİ (8 Mayıs 2012)

Cumhuriyetçi Partinin 2012 başkanlık seçiminde ‘fiili’ başkan adayı Mitt Romney’e önemli bir destek daha geldi. Parti içi adaylık yarışındaki en büyük rakibi Rick Santorum, sonunda, partinin adayı olacağı kesinleşen Mitt Romney’i desteklediğini açıkladı.

Santorum taraftarlarına gönderdiği e-mail’inde, ‘’Önseçim süreci gösterdi ki Vali Romney ile aramda bazı görüş ayrılıkları var. Ancak ikimizin de mutabık olduğu oldukça ciddi konular da var’’ diyerek, ekonomik, sosyal ve dış politika konularında ortak zemine sahip olduklarını söyledi.

Santorum daha sonra şunları yazdı:

‘’Bütün bunların dışında, ikimizin de ortak düşüncesi şu ki, Başkan Obama’ya karşı mutlaka kazanılmalı. Bu kolay olmayacak. Eğer adayımızın kazanmasını istiyorsak herkes taşın altına elini koymalı. Romney adayımız olacak ve artık, yaşadığımız dönemin en kritik seçimini kazanmak için desteğime sahip.’’

Rick Santorum Wisconsin önseçimi öncesi Romney hakkında, ‘’Rastgele her hangi bir Cumhuriyetçi seçin. Romney, Barack Obama’nın karşısına çıkarılacak en kötü Cumhuriyetçi aday olacak’’ demişti.

Santorum e-mailinde, Romney’nin seçim kampanyasından da, kendisinin yardımcı ve danışmanlarını da kampanyalarına dahil ederek, muhafazakarların da kampanyada temsilini sağlamalarını istedi.