Skip to content
Menu

Resmen doğrulandı: Big Bang Theory’nin başrol oyuncusu gay

AMERİKA BÜLTENİ (24 Mayıs 2012)

Big Bang Theory adlı komedi dizide canlandırdığı Sheldon Cooper karakteriyle tüm dünyada şöhrete ulaşan Jim Parsons‘un, gay olduğu doğrulandı. 39 yaşındaki Parsons, uzun süredir bir gay ilişki içinde olduğunu da söyledi. Parsons’un cinsel kimliği hakkında uzun süredir çeşitli iddialar dile getiriliyodu ancak ünlü aktörün gay olduğu ilk kez resmen doğrulandı.

New York Times gazetesi, Parsons’un bir gay aktivisti canlandırdığı “The Normal Heart” adlı oyunun aktör açısından birçok yönden önemli olduğunu belirterek, bunlardan birinin de Parsons’un 10 yıldır devam eden bir ilişkiye sahip bir gay olması olduğuna dikkat çekti. Parsons’un erkek arkadaşının ise kazandığı ödül törenlerinde teşekkür ettiği Todd Spiewak olduğu iddia ediliyor.

2011 yılında TV dizileri klasmanında en iyi erkek oyuncu Altın Küre ödülü kazanan Parsons, geçtiğimiz günlerde 5’nci sezonun finalini yapan Big Bang Theory dizisinden bölüm başına 200 bin dolar kazanıyor.  Parsons halen “Harvey” adlı Broadway şovunda ‘Elwood P. Dowd’ karakterini canlandırıyor.