Skip to content
Menu

International Herald Tribune gazetesinin adı artık International New York Times

international-herald-tribune-iht-ny-times

AMERİKA BÜLTENİ (14 Ekim 2013)

Dünyanın en önemli uluslararası gazetelerinden biri olan International Herald Tribune gazetesi okurları yarından itibaren bu tarihi markaya veda etmenin burukluğunu yaşıyor. Çünkü Salı gününden itibaren gazete, ‘International New York Times’ adıyla yayınlanacak.

Dünyanın 38 değişik bölgesinde basılan, 160 ülke ve bölgede satılıyor. 1887 yılında yayın hayatına ‘Paris Herald’ adıyla başlayan Paris merkezli gazete, 126 yıllık yayın hayatı boyunca bir çok kez isim değiştirdi.

Gazetenin kurucusu James Gordon Benett’in 1918’de ölümünün ardından, Frank Andrew Munsey adlı işadamı Benett’in gazeteleri New York Herald ve Paris Herald’i satın aldı. Munsey de her iki gazeteyi 1924 yılında New York Tribune’a satınca bu kez isimleri New York Herald Tribune ve Paris Herald Tribune’e dönüştü.

1966 yılında ise ABD’nin İngiltere Büyükelçisi de olan işadamı John Hay Whitney New York Herald Tribune ve Paris Herald Tribune gazetelerini satın aldı. Aynı yıl Washington Post, bir yıl sonra 1967’de ise New York Times gazetesi Paris Herald Tribune’e ortak olunca gazetenin adı da 1967’den itibaren International Herald Tribune oldu.

1991 yılında gazetenin sahibi olarak sadece Washington Post ve New York Times ortaklığı kaldı.

2003 yılında ise New York Times, Washington Post’un yüzde 50 hissesini de satın alarak gazetenin tek sahibi haline geldi.