Skip to content
Menu

İsrail’den resmi açıklama: Amaç Türkiye- İsrail ilişkilerine zarar vermek

turkey-israel

Türk hükümetinin MOSSAD için çalışan 10 kadar İranlı ajanın kimliğini Tahran istihbaratına ihbar ettiği yönündeki iddialar Amerikan basınında yer almıştı. İsrail’den bu konuda ilk resmi açıklama geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, Amerikan Washington Post gazetesi yazarı David Ignatius’ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la ilgili dile getirdiği iddiaların İsrail kaynaklı olmadığını söyledi. ”Amaç Türkiye- İsrail ilişkilerine zarar vermek” dedi.

Palmor Kudüs’te Türk gazetecilere konuştu. Yigal Palmor “Biz dışişleriyiz MOSSAD’ın operasyonlarından haberdar değiliz, ama iddialar hiçbir şekilde İsrail’den sızmış olamaz” dedi. Palmor, iddiaların Türkiye’de isimsiz bir kaynak tarafından reddedildiğine, belirli bir isim tarafından da reddedilmediğine dikkat çekti.

İsrail Dışişleri Sözcüsü, İsrail’in bu iddiadan hiçbir çıkarının olmadığını söyledi. Bu haberin İsrail-Türkiye ilişkilerine zarar vermeyi amaçladığını savundu.

Palmor, iddianın sahibi Washington Post yazarı David İgnatius’un bu bilgiye ulaşacak İsrailli kaynaklara da sahip olmadığını öne sürdü. “David Ignatius’un farklı bir gündemi var” ifadesini kullanan İsralli yetkili, ABD’li köşe yazarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Davos’taki tartışmasından sonra intikam alma duygusuyla hareket etmiş olabileceği mesajı verdi.