Skip to content
Menu

New Yorklular dikkat! Metro, otobüs, köprü ve tünellerde zamlı geçiş başladı

metrocardAMERİKA BÜLTENİ (22 Mart 2015)

New York’ta metro seferlerine yapılan 25 cent’lik zam ile körü ve tünellerdeki artışlar 22 Mart Pazar gününden itibaren geçerli olacak. 2.50 dolar olan sefer ücreti, bugünden itibaren 2.75 dolar olacak. Elinde hala 2.50 dolar kartı olanlar 3 gün daha bu kartları kullanabilecek. Ancak 3 günden sonra kartlarını okuturken ekstra ‘çeyreklik (25 cent) de atmaları gerekecek. Tek sefer ücreti ise 3 dolar oldu.

Limitsiz MetroCard kart kullanım ücretleri ise şöyle oldu:

Haftalık limitsiz kart ücreti: 31 dolar

Aylık limitsiz kart ücreti    : 116.50 dolar

Limitli kart sahipleri ise kartlarına yükledikleri her 5.50 dolar için yüzde 11 kredi kazanacaklar. Uzmanlar bu şekilde kart kullanımının, kartını haftada 13 veya daha az sefer yapan yolcular için ekonomik olacağına dikkat çekiyor.

Express otobüs ücreti nakit para ile 50 cent artışla 6.5 dolar olurken, metro kartı ile ise 15 cent artışla 5.86 dolar oldu.

7 günlük express otobüs kartı ise 2 dolar artışla artık 57 dolar oldu. Engelli New Yorklulara hizmet veren toplu taşım sistemi ‘’Access-A-Ride’’ otobüslerinin ücreti ise 25 cent’lik zamla 2.75 dolar oldu.

MetroCard kullanımlarının yeni fiyat listesine BURADAN bakabilirsiniz.

Metro-North ve LIRR banliyö trenlerinin ücretlerinde de güzergah ve mesafeye göre farklılıklar göstermek üzere yaklaşık yüzde 4 civarında artış yapıldı.

Tünel ve köprü geçişleri de zamlandı

New York şehrinde MTA tarafından işletilen tünel ve köprü geçişleri de E-ZPass kartı sahipleri için yüzde 4 ve nakit müşterileri içinse yüzde 6-10 arasında artış geldi. Şehrin en pahalı köprüsü olan Staten Island Verrazano-Narrows Bridge’de geçiş ücreti 16 dolara ulaştı.

RFK Köprüsü(Triboro), Throgs Neck Köprüsü, Bronx Whitestone Körpüsü, Brooklyn-Battery Tunnel ve Queens Midtown Tunnel’da geçiş ücreti E-ZPass sahipleri için 21 cent artışla 5.54 dolar oldu. Nakitle geçiş yapanlar içinse ücretin 50 cent’lik artışla 8 dolar olması önerildi. Henry Hudson Köprüsü ücreti E-ZPass sahipleri için 10 cent’lik artışla 2.54 dolar oldu. Kartı olmayanlar ise 5.50 dolar ödeyecek.