Skip to content
Menu

Twitter, Trump’ın Kuzey Kore’yi tehdit ettiği Tweetlerini neden silmedi?

AMERİKA BÜLTENİ (25 Eylül 2017)

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’yi Twitter üzerinden yayınladığı mesajla tehdit etmişti. Tehdit tweetlerini silme politikasına sahip sosyal medya platformu, bu açık tehdidi silmemesi nedeniyle ‘iki yüzlülükle’ suçlanınca açıklama yapmak zorunda kaldı. Twitter, Pazartesi günü bir Tweet zinciri ile kendisini savundu ve Trump’ın Tweetlerinin ‘haber değeri’ olduğunu belirterek, Tweetlerin şirketin ilgili politikasını ihlal etmediğini savundu. Twitter savunmasında, Trump’ın mesajını silmemekte ‘kamunun çıkarı’ olduğu de ileri sürüldü.

 

Donald Trump Cumartesi günü attığı Tweette, ‘’Kuzey Kore dışişleri bakanının Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda konuşacağını haber aldım. Eğer bakan da ‘Küçük Roketçi’nin düşüncelerini tekrar ederse, çok uzun süre yaşamayacaklar’’ diye yazmıştı.

Ancak bu açıklama da Twitter kullanıcılarını tatmin etmedi. Bir çok Twitter kullanıcısı, ‘’ABD başkanıysanız Twiter üzerinden insanların yaşamlarını tehdit edebileceğine’’ dikket çekerken, bazıları da Twitter’ın kurucusunun, ‘’Bütün hesaplara aynı gözle bakıyoruz’’ sözünü hatırlattı. Bazı kullanıcılar ise ‘Işid’in açıklamalarının da haber değeri olduğunu ileri sürerek, o zaman neden onların silindiğini” sorguladı.